Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Valmiermuižas viesistabā izskanēs dzejas izrāde Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi

Godinot un izzinot Aleksandra Čaka daiļradi, Valmiermuižas viesistabā 28. oktobrī plkst. 19.00 aicina baudīt dzejnieka liriku mīlestības tēmā kopā ar aktieri Mārtiņu Vilsonu un viņa veidoto dzejas izrādi Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi, informēja pasākuma rīkotāji.

Tradicionāli Aleksandrs Čaks tiek dēvēts par Rīgas, mīlestības un strēlnieku dziesminieku, jo šīs tēmas viņa dzejā atspoguļojas visvairāk. 

Veidojot izrādi, Mārtiņš Vilsons no vairākiem dzejas krājumiem izraudzījies tās dzejas līnijas, kas gluži kā dzīvē – tā vai citādi visas sakņojas mīlestībā. A. Čaks savā būtībā bija elegants kungs ar ļoti labām manierēm, kas vainagojās lielā cieņā un mīlestībā pret sievietēm. Viņa mūžā vislielākā nozīme bija četrām sievietēm, kurām viņš veltījis arī savus dzejoļus. Savai vienīgajai sievai Anitai Bērziņai Čaks veltījis daļu dzejoļu tieši no krājuma Iedomu spoguļi.

Mārtiņš saka: "Vēlos skatītājus aizvest prom no steigas un ikdienības. Rosināt padomāt par laiku, par vērtībām, par mīlestības un savstarpējās cieņas nozīmi. Čaka 120. jubilejas gadā, vēlos akcentēt A. Čaka pienesumu latviešu mīlestības lirikā. Esmu drošs, dzejas izrāde Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi atklās ne tikai Čaku kā mīlestības dzejnieku, bet jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi. Esmu izvēlējies to dzeju, kas rezonē manī pašā."

Dzejas izrāde jau ieguvusi lielu skatītāju mīlestību, kad augustā Mārtiņš Vilsons vēra savas mājas durvis pasākumam Čaks lauku mierā Vilsona verandā, kurā vasaras vakaru mieru un dzejas izrādi varēja baudīt mājas atmosfērā. Turpinot godināt A. Čaka jubilejas gadu un skatītāju iedvesmoti, rudenī izrāde dodas pie skatītājiem visā Latvijā, arī uz Valmiermuižas viesistabu. Aizmirsīsim par steigu un ikdienību, ļausimies lieliskam dzejas izrādes baudījumam, gardiem dzērieniem un uzkodām, ko rūpēs Valmiermuižas alus virtuve.

Biļetes jāiegādā iepriekšpārdošanā. Dzejas vakars norisināsies "zaļajā režīmā", uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Izrādes laikā jālieto sejas maska. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja