Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino Bize Mājas kino skatāmas Vladimira Leščova un Lupatiņu animācijas īsfilmas

Novembra izlasē Kino Bize Mājas kino piedāvā animācijas izlasi divās daļās – Vladimira Leščova filmas pieaugušajiem un animācijas studijas Atom Art veidotās Lupatiņu īssēriju filmas bērniem.

Latvija jau vairākus gadus ir izpelnījusies starptautisku uzmanību kā "animācijas lielvalsts", pateicoties talantīgiem māksliniekiem un augstvērtīgiem darbiem, ko laika gaitā iepazinusi visa pasaule. 

Animācijas režisors Vladimirs Leščovs, būdams autorkino ceļa gājējs un universālu tēmu risinātājs, ir viens no tiem režisoriem, kura cienītāju loks pasaulē pārsniedz vietējo skatītāju loku, jau ar savām pirmajām filmām gūstot starptautisku ievērību un saņemot balvas festivālos. Kā atzīst Vladimirs Leščovs, balvu ir tik daudz, ka stāv sakrautas pagrabā kastēs. Režisoram filmu veidošana ir pamatnodarbošanās un visa dzīve. Filmas lielākoties veido vienpersoniski – raksta scenāriju, zīmē tēlus, kadru plānu, rada pamata animāciju un pat krāso zīmējumus. Tas ir ļoti laikietilpīgs un pamatīgs darbs – tā ir mākslinieka dzīve, meditācija un posts.

Filmas tiek veidotas klasiskās zīmētās animācijas tehnikā, bet krāsotas visdažādākajos veidos – pigmentiem tiek izmantoti akvareļi un reizēm pat eksperimentēts ar kafiju un tēju, neizpaliekot arī digitālajām iestrādēm. Viņa animācijas īsfilmas izstaro atpazīstamu siltumu un īpašu mīlestību pret detaļām, veidojot simboliskas stāstījuma līnijas. Īsais animāciju formāts nav šķērslis režisoram radīt unikālu pārsteiguma pilnu stāsta pasauli, kuras varoņi ir vienlaikus ļoti atpazīstami, bet arī neierasti īpaši un iespējami tikai Leščova darbos.

Animācijas studijas Atom Art dibinātāja un režisora Edmunda Jansona veidotās Lupatiņu filmu sērijas piemērotas mazākajiem skatītājiem. Tās tapušas ar dzejnieci un bērnu grāmatu izdevniecību Liels un mazs dibinātāju Inesi Zanderi. Lupatiņi vēstī par četriem auduma bērniņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu. Draugi dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Lupatiņi, kuru balsis ierunājuši bērni, dzīvo skaistā auduma mājiņā un spēlēs iepazīst pasauli. Spēlēties viņiem sanāk ļoti labi, bet daudz kas cits viņiem vēl jāmācās – kā uzvesties pie galda, kā skaitīt, kā iet vannā. Kopā tiek piedāvātas deviņas īssēriju filmas.

Filmu izlases pieejamas Kino Bize Mājas kino www.kinobize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja