Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Negaidīto avotu audio galerija tiešraidē no galerijas Alma

No 6. augusta līdz 3. oktobrim interneta audio projekts Tīrkultūra pirmo reizi pārnesīs līdz šim tikai radio frekvencēs un interneta tīklā atrodamo skaņu galeriju uz klātienes formātu

Negaidīto avotu audio galerija ir skaņu instalācija un organisks paplašinājums radio pārraidei, kas ik nedēļu trešdienu vakaros klausāma Latvijas Radio 3 Klasika ēterā un interneta vietnē www.tirkultura.net. Šoreiz audiāla dažādu mākslu un personību satikšanās notiks arī klātienē, mākslas galerijā Alma (Rīgā, Tērbatas ielā 64), tuvinoties idejai par skaņas telpu, kas ap sevi pulcē kultūras personības, mūziķus un māksliniekus, gluži kā savulaik Endija Vorhola izveidotā studija jeb Fabrika Ņujorkā. 

Divu mēnešu garumā galerija Alma kļūs par audiovizuālu mākslas pieredzēšanas un dokumentēšanas telpu. Apmeklētājiem būs iespēja klātienē piedzīvot īpaši kūrētu skaņu instalācijas programmu. Tā ir izdevība aplūkot radio kā mākslas darbu, ieklausīties izmeklētos skaņu un trokšņu mūzikas ierakstos, nejauši piedzīvot mūzikas ierakstu sesijas, dzejas lasījumus un dažādas sarunas gan ar Tīrkultūras veidotājiem, kultūras personībām, zinātniekiem un dažādu jomu pārstāvjiem un, iespējams, arī galerijas apmeklētājiem. Tāpat jaunā radio telpa turpinās darboties arī kā DJ studija, kas tiks filmēta un būs pieejama video tiešraidē vietnē www.tirkultura.net.  

Skaņu galerijas izveidošana balstās idejā par jaunas Rīgas kultūras dzīves veidošanas pieeju, tās fiksēšanu un atspoguļošanu šajā neskaidrajā laikā. Projekta veidotāji uzsver, ka šis nav pasākums, kas noteikti būtu apmeklējams klātienē, un aicina to pieredzēt, tuvojoties caur skaņas mākslas telpu, kas mums visiem kopīga. Skaņu galerijas darbības laikā būs iespēja sastapt Tīrkultūras veidotājus un galerijas viesus. 

Sākot no 6. augusta plkst. 18 no galerijas Alma telpām un interneta vietnē www.tirkultura.net būs dzirdamas dažādu mūzikas un mākslas personību īpaši sagatavotas viesepizodes. To vidū būs Tīrkultūras vieskuratoru skaņdarbu izlases no eksperimentālās un nepieradinātās mūzikas zinātāja, žurnālista un festivāla Skaņu mežs organizētāja Viestarta Gailīša, mākslinieka Maikla Hollanda, džeza mūziķa Denisa Paškeviča un daudziem citiem. 

Atsaucoties uz aktuālajiem notikumiem pasaulē un Latvijā, sadarbojoties rudenī gaidāmajiem festivāliem un institūcijām, būs klausāmas tematiskās sarunas un epizodes ar vietējās kultūras dzīves veidotājiem.

Galerija klausītājiem ir atvērta 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā vietnē www.tirkultura.net un pieejama bezmaksas mobilajā aplikācijā. Rudenī dokumentētais materiāls tiks translēts un atskaņots atsevišķās epizodēs tiešsaistē un iknedēļas pārraidēs trešdienu vakaros LR3 Klasika

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja