Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aicina pieteikt pretendentus latgaliešu kultūras balvai Boņuks 2015

Sākusies pretendentu pieteikšana latgaliešu kultūras gada balvai Boņuks 2015 par sasniegumiem un padarīto latgaliešu kultūrā 2015. gadā, informēja Latgales vēstniecības Gors pārstāve Edīte Husare.

Balvu saņēmēji tiks noskaidroti svinīgā ceremonijā 2016. gada 28. februārī, pasniedzot tās jau astoto reizi. Boņuks ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē.

Balvas Boņuks mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Balvas aizsācēji 2008. gadā bija biedrības Kukuži un Latgolys producentu grupa, bet 2013. gadā balvas organizēšanu pārņēma Latgales vēstniecība Gors. 2015. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 19 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras. 

Aizpildītas pieteikuma anketas balvai Boņuks 2015 elektroniskā formātā, pa pastu vai aizpildītas tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība Gors gaidīs līdz 2016. gada 11. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija, kurā sapulcēti dažādu jomu profesionāļi.

Tiešsaistē anketas aizpildāmas: http://ej.uz/Bonuks_2015. Saziņai un jautājumiem: [email protected].

Nolikums un plašāka informācija šeit

Pērn balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktiviatāti latgaliešu kultūrā saņēma rakstniece Inga Ābele par romānu Klūgu mūks, dziesminieks Kārlis Kazāks, mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks, literāte Ilze Sperga, Viestura Kairiša dokumentālā filma Pelikāns tuksnesī, komponists Rihards Dubra, grupas Bez PVN, Dabasu Durovys, Laimas Muzykanti, Elektrofolk un citi, bet balva par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā tika pasniegta žurnālistei Marutai Latkovskai.  

Katru gadu balvu pasniegšanas ceremonija tiek kuplināta ar latgaliskiem muzikāliem priekšnesumiem vai pērnā gada spilgtākajiem uzvedumiem. 2016. gada ceremonijas pirmajā daļā būs iespēja otro reizi piedzīvot festivālā ORGANismi tapušo muzikālo uzvedumu Saule. Bērni. Rainis, bet otrajā daļā būs svinīga balvu pasniegšana. Uz apbalvošanas ceremoniju klātienē ir gaidīts ikviens interesents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja