Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

AKKA/LAA Autora balvu šogad saņems Guntars Godiņš, Frančeska Kirke, Arnis Rītups un Gints Zilbalodis

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) nolēmusi šī gada Autora balvu piešķirt dzejniekam un atdzejotājam Guntaram Godiņam, māksliniecei Frančeskai Kirkei, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētajam profesoram Arnim Rītupam un režisoram Gintam Zilbalodim.

AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane informēja, ka biedrība AKKA/LAA jau septīto gadu godina kolēģu ieteiktus autorus, kuru darbi, pirmoreiz publiskoti iepriekšējos divos gados un izrādījušies iedvesmojošs pārsteigums. Šoreiz balvai bija pieteikti desmit darbi un AKKA/LAA padome nolēma piešķirt četras Autora balvas.

Godiņš balvu saņems par Heli Lāksonenas Soul. Burkans. Undens un Contras jeb Margus Konnula Tik grūti ir būt latvietim atdzejojumu. Abas grāmatas izdotas izdevniecībā Pētergailis 2019. gadā.

Savukārt Frančeskai Kirkei Autora balva piešķirta par projektu trauslums/fragile muzejā Rīgas birža, kas bija apskatāma no pagājušā gada 14. decembra līdz šī gada 16. februārim.

Rītups saņems balvu par grāmatu Sarunas ar zinātniekiem, kas izdota Rīgas Laika paspārnē 2019. gadā, un grāmatu Sarunas ar filozofiem, kuras izdevējs arī ir Rīgas Laiks.

Režisoram un animatoram Gintam Zilbalodim Autora balva piešķirta par 2019. gada animācijas filmu Projām. Filmu pilnībā izveidojis Zilbalodis - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas režisors vienatnē strādāja trīsarpus gadus.

Autora balvas un to pasniegšanas sarīkojumu finansē AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonds.

Pārskaitāmo daļu balvas - katram 1111 eiro - laureāti attālināti saņems 23. aprīlī, Pasaules grāmatu un autortiesību dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja