Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darbu sāk jaunais Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs Egils Siliņš

Otrdien darbu sāks jaunais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vadītājs Egils Siliņš, aģentūru LETA informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Siliņš amatā nomainīs Zigmaru Liepiņu, kurš vadīja LNOB no 2013.gada līdz 2019.gadam. Liepiņš vadītāja amatā aizvadīja divus pilnvaru termiņus. Pagājušā gada jūnijā Liepiņš paziņoja, ka nolēmis 2019.gadā nekandidēt uz LNOB valdes priekšsēdētāja trešo pilnvaru termiņu.

Jaunais LNOB valdes priekšsēdētājs, operdziedātājs Egils Siliņš uzvarēja konkursā uz LNOB valdes locekļa amatu. Konkursa komisija Siliņu atzina par piemērotāko starp pretendentiem uz LNOB valdes locekļa amatu mākslinieciskās kompetences jomā, tāpēc viņam uzticēti LNOB valdes priekšsēdētāja amata pienākumi.

Kā ziņots, operdziedātājs Siliņš ir viens no starptautiski pieprasītākajiem basbaritoniem - "vāgneristiem". Viņš ir starptautisku konkursu laureāts ar 30 gadu koncertdarbības pieredzi nozīmīgākajos pasaules opernamos un festivālos.

Siliņš ir absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot operas solista kvalifikāciju. Siliņš viesmākslinieka statusā koncertējis Ņujorkas Metropoles operas, Čikāgas Lyric Opera of Chicago, Vīnes Valsts operas un Vīnes Tautas operas, Milānas La Scala, Parīzes Grand operā, Londonas Covent Garden, Berlīnes, Minhenes, Hamburgas Valsts operu teātros, kā arī Bairētas, Lucernas, Bregences, Tangelvudas, Glundeboumes, Tokijas un citos festivālos.

Siliņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

 

Top komentāri

Opera
O
Novelesim Egilam veiksmi un izturibu un neklut par par zagligo, banditisko politiku, zaglu bandu- partiku reklametaju kads bija Andrejs Zagars, kurs slavela Latvijas izlaupitajus un latviesu nacijas iznicinatajus Godman un LC, Skeli un TP zaglu bandu, lai Zagaram savu privato iegribu apmierinasanai no valsts budzeta iedalitu lielas naudas summas debila , psihiski slima idiotene Helena Demakova, kura ka cuka ardijas pa Kulturas ministriju.
atkal pupu mizas
a
Ja siliņš būtu "viens no pieprasītākajiem vāgnera baritoniem", tad viņš dziedātu gan, nevis rautos uz direktora amatu. Viņu ņem tikai provinces teātri vai arī uz epizodiskām lomām - kā herolds Baireitā. lūsiņa neko no labākajiem vāgneristiem nezin, tikai cep savas mietpilsoniskās glupības:)))
asre
a
Cerams,ka nevarīgā mākslinieciskā komanda ar neprašām amatierdiriģentiem tiks patriekta. Veismanis Ozoliņš, mazliepiņš, ādamsoniņš - ja tiks norādīts viziens uz miskasti, tad es atkal sākšu apmeklēt operu. Apnika tas diletantisms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja