Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunā Operas valde aicina iepriekšējo vadību atmest personiskus aizvainojumus un sadarboties

Jaunā Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes priekšsēdētaja Inese Eglīte un valdes locekle Daina Markova vispirms plāno tikties ar LNO darbiniekiem un viņus pārstāvošajām arodorganizācijām, kā arī ar Operas mecenātiem un atbalstītājiem, pavēstīja valdes pārstāve Laura Minskere.

Inese Eglīte, uzņemoties LNO valdes priekšsēdētājas pienākumus, par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem uzskata izveidot uz savstarpēju uzticību, godīgumu un cieņu balstītas attiecības starp visiem LNO darbiniekiem – solistiem, kori, baleta trupu, orķestri, skatuves darbiniekiem, lai visi Operā būtu droši par rītdienu.

Operai esot jāturpina mākslinieciskās attīstības ceļš, lai tā ieņemtu nozīmīgu lomu Eiropas kultūras dzīvē. Tajā pat laikā vadībai ne mazāk svarīgs uzdevums ir Operas saimnieciskās darbības sakārtošana un pārvaldības caurspīdīguma principu ieviešana pārvaldē. LNO finansēm jābūt skaidri saplānotām un izmaksām kontrolētām.

Daina Markova, piekrītot kļūt par LNO valdes locekli, vēlas paplašināt Operas sadarbību ar medijiem, lai tās pirmizrādes un iestudējumi ieņemtu nozīmīgu vietu Latvijas mediju telpā, tādejādi sekmējot operas un baleta popularitāti Latvijas sabiedrībā. Latvijas Nacionālā opera ir Latvijas kultūras lepnums, un, izmantojot mūsdienu komunikāciju līdzekļus, tai būtu jāsasniedz daudz plašāka auditorija gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Jau nākamgad Latvija būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet 2015. gadā Latvija uzņemsies Eiropas prezidentūru, un nešaubīgi, ka Latvijas Nacionālajai operai ir jāspēlē nozīmīga loma kā Latvijas kultūras simbolam.

Uzņemoties Operas vadības pienākumus, jaunā valde aicinās iepriekšējo vadību uz savstarpēju sadarbību, atmetot personiskus aizvainojumus, lai lietu nodošana notiktu konstruktīvi un mierīgi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja