Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Ceļš uz Oskaru ved caur Rīgu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Piektdien, 4. martā, kinoteātrī Splendid Palace festivālā ArtDocFest/Riga tiks demonstrēta dāņu režisora Jonasa Pohera Rasmusena animācijas filma pieaugušajiem Bēgšana/Flugt, kas šogad nominēta trim Oskariem, arī kā gada labākā dokumentālā filma. Tas ir oriģinālā kinovalodā izstāstīts, patiesos notikumos balstīts, emocionāls un aizraujošs stāsts par homoseksuāla afgāņu bēgļa Amina Navabi dzīves gaitām Eiropā.

Bēgšana
Kinoteātrī Splendid Palace 4.III plkst. 20

***

Pirmizrāde. Režisors Gatis Šmits Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis Justīnes Kļavas lugu Desmit iemeslu apciemot Kauci. Tā vēsta par kādu jaunu tūrisma reportieri, kurš dodas lokālā izpētes braucienā un kļūst par dalībnieku cīņā starp Dievu un nelabo. Sākotnēji izrāde bija iecerēta kā viens no JRT aktieru kursa diplomdarbiem, tāpēc vairākums lugas varoņu ir divdesmitgadnieki, skaidro režisors. "Šajā stāstā septiņi vēlīnie mileniāļi trīs vēlīno četrdesmitgadnieku pavadībā nonāk ārkārtējā situācijā. Izrādes žanrs ir gotiska komēdija, kas sniedz netipisku redzējumu par dzīvi mūsdienās Latvijā," saka Gatis Šmits. Lomās: Baiba Broka, Jānis Grūtups, Andris Keišs, Elita Kļaviņa, Gerds Lapoška, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Dāvids Pētersons, Lolita Stūrmane un Sabīne Tīkmane.

Desmit iemeslu apciemot Kauci
JRT Lielajā zālē 3., 5., 6., 26., 27., 29., 30.III plkst. 18
Biļetes pārdotas

***

Soprāns Tatjana Trenogina debitēs Aīdas lomā. Foto – Aivars Liepiņš

Opera. Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves atgriezīsies viens no zelta klasikas iestudējumiem – Džuzepes Verdi Aīda. 1998. gadā tapušās izrādes režisore ir Māra Ķimele, scenogrāfijas un kostīmu autors ir Ilmārs Blumbergs. Aīdu diriģēs itāļu maestro Pjērs Džordžo Morandi. Titullomā debitēs soprāns Tatjana Trenogina. Radamesu dziedās tenors Andris Ludvigs. Amnerisas lomā Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs mecosoprānu Annu Matisu.

Aīda
LNO 6., 9., 12.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–55

***

Skats no Francijas cirka apvienības 32 Novembre izrādes Viss redzams. Foto – Blandēna Sulāža

Cirks. Šodien Rīgas Krievu teātrī varēs apmeklēt Rīgas cirka uzaicinātās Francijas trupas 32 Novembre jaunās maģijas izrādi Viss redzams. Tā pārstāv iluzionisma virzienu, kas savieno klasiskos maģijas kodus ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām.

Viss redzams
Rīgas Krievu teātrī 3.III plkst. 20
Biļetes bezrindas.lv EUR 10–35

***

Klasika. Piektdien, 4. martā, festivāla Vīnes klasika koncertā Sv. Jāņa baznīcā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms un Artura Maskata vokāli instrumentālais darbs Lacrimosa. Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā muzicēs Latvijas Radio koris, orķestris Sinfonietta Rīga un solisti – soprāns Gunta Gelgote, mecosoprāns Ieva Parša, tenors Jānis Kurševs un bass Pauls Putniņš. Šī ir mūzika, kas dod spēku un cerību.

Koncerts 
Sv. Jāņa baznīcā 4.III plkst. 19, Mazajā ģildē 5.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25

***

Festivāls. Liepājas koncertzālē Lielais dzintars līdz 12. martam notiks 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Katrs koncerts ir ievērības cienīgs. Atklāšanas koncertā piektdien, 4. martā, epidemioloģisku iemeslu dēļ Gunta Kuzmas vietā pie Liepājas simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Normunds Šnē. Vienlaikus veiktas izmaiņas koncerta programmā – nenotiks sākotnēji iecerētais Artura Maskata Trīskāršā koncerta pirmatskaņojums. Klausītāji dzirdēs Pētera Vaska Ainavu ar putniem, ko solo izpildīs flautiste Dita Krenberga, kā arī Johana Sebastiāna Baha Tokātu un fūgu re minorā, ko solo izpildīs ērģelniece Iveta Apkalna. Pianists Reinis Zariņš atskaņos Georga Pelēča opusu Plaukstošais jasmīns pārlikumā klavierēm solo. Kopā ar Liepājas simfonisko orķestri solisti izpildīs arī Baha, Franka Martēna un Paula Hindemita mūziku. Koncertu video tiešraidē būs iespējams vērot jaunajā platformā digitalaisdzintars.lv. Sestdien, 5. martā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Andra Pogas vadībā pirmatskaņos Andra Dzenīša Otro simfoniju Silts vējš, vēl šajā vakarā skanēs Johannesa Brāmsa Vijoļkoncerts, kura solo spēlēs Vineta Sareika. Svētdien, 6. martā, solokoncertu sniegs pianists Aleksandrs Meļņikovs.

Koncerti 
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars līdz 12.III 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja