Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Melodijas gaismā un ēnā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Solo. Sestdien, 4. martā, Latvijas Nacionālajā teātrī notiks kanādiešu pianista Jana Ļisecka solokoncerts. 27 gadus vecais mūziķis ir slavens kā smalkjūtīgs interprets. Rīgā Jans Ļiseckis izpildīs Friderika Šopēna noktirnes un etīdes – tie ir vieni no skaistākajiem un aizkustinošākajiem skaņdarbiem, kādi jebkad komponēti klavierēm solo. Šopēns ir ievērojami paplašinājis klaviermūzikas robežas – viņa mūzika "izdzied" garās līnijas. Atšķirībā no cilvēka balss klavieres var atskaņot melodiju, neaizturot elpu. Jans Ļiseckis atgādina: pianistam, līdzīgi kā dziedātājam, ir jāveido frāzes un jāpiešķir melodijām emocionāla gaisma un ēna. "Var šķist, ka Šopēna mūzika plūst pati no sevis, taču ir intuitīvi jājūt, kas tajā notiek, un jāpanāk līdzsvars: kā ļaut mūzikai plūst dabiski un tajā pašā laikā skaidri apzināties, kur tai ir jāvirzās," saka Jans Ļiseckis.

Jans Ļiseckis
Nacionālajā teātrī 4.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–65

***

Tombonists Kristians Lindbergs ir pazīstams arī kā vitāls diriģents un komponists. Publicitātes foto

Viesi. Sestdien, 4. martā, Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies pūšaminstrumentu mūzikas dižgari – trompetists Sergejs Nakarjakovs un trombonists Kristians Lindbergs, kurš ir pazīstams arī kā vitāls diriģents un komponists. Kristians Lindbergs spēlēs solo savā trombonkoncertā Black Hawk Eagle un diriģēs vēl divus lieldarbus: Mečislava Veinberga Trompetes koncertu (Sergeja Nakarjakova solo) un Žana Sibēliusa Otro simfoniju.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 4.III plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Talanti. Piektdien, 3. martā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks JVLMA simfoniskā orķestra koncerts Diriģē jaunie!. Pie diriģenta pults stāsies Klāvs Borozdins, Jēkabs Krists Kalniņš, Māris Kuģis, Jānis Lapsa, Krišjānis Circens, Anastasija Gailīte un Edgars Samorodovs. 

Koncerts 
JVLMA Lielajā zālē 3.III plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–7

***

Paši Palaye Royale dalībnieki savu stilu raksturo kā fashion-art rock. Publicitātes foto

Roks. Šovakar klubā Palladium pirmo reizi Latvijā uzstāsies kolorītā rokgrupa Palaye Royale no Lasvegasas. Ansambļa kodolu kopš 2008. gada veido trīs brāļi, kuri ir slaveni ar to, ka ikkatru koncertu pārvērš par enerģisku šovu. Savu stilu mākslinieki raksturo kā fashion-art rock. Viņu turnejas programmas pamatā ir grupas jaunākā albuma Fever Dream materiāls. Šīs dziesmas ir optimisma, ambīciju un eiforijas pārpilnas.

Palaye Royale
Klubā Palladium 2.III plkst. 20 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39

***

Klasika. Šovakar Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā Rīgas kamerkoris Ave Sol jaunās kordiriģentu paaudzes pārstāvja Jurģa Cābuļa vadībā atskaņos latviešu kormūzikas meistaru dziesmas un citus opusus. Programmā ir iekļautas Jāņa Ivanova vokalīzes un variācijas, Pētera Vaska Līdzenuma ainavas un Klusuma auglis, Jēkaba Jančevska lieldarbs korim un čellam When ar Šekspīra dzeju un Meditācija gaismai vijolei un klavierēm, kā arī Pētera Plakida cikls Trejžuburis balsij un klavierēm. Koncertā piedalīsies Aleksandra Špicberga (balss), Līga Baltābola (vijole), Klāvs Jankevics (čells) un Edgars Tomševics (klavieres).

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 2.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

***

Nikola Kidmena un Jūens Makgregors mūziklā Mulenrūža (2001). Publicitātes foto

Kino. Mūziklu cienītāji kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties jaunāko laiku spilgtākos žanra paraugus, kas jau ir kļuvuši par klasiku. Sestdien, 4. martā, tiks demonstrēta Demjena Šazela oskarotā filma La La Land. Kalifornijas sapņi (2016) ar Emmu Stounu un Raienu Goslingu, savukārt svētdien, 5. martā, varēs atsvaidzināt atmiņā Baza Lurmena ekstravaganto Mulenrūžu (2001) ar Nikolu Kidmenu un Jūenu Makgregoru.

Filmas
Kinoteātrī Kino Citadele 
La La Land 4.III plkst. 17, Mulenrūža 5.III plkst. 17

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja