Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Neo atgriežas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. No trešdienas, 22. decembra, Latvijas kinoteātros būs skatāms triloģijas Matrikss ilgi gaidītais turpinājums – filma Matrikss. Atdzimšana/The Matrix Resurrections, ko režisējusi Lana Vačovska (pirmās trīs filmas māsas Vačovskas, kuras līdz 2010. gadam vēl identificēja sevi kā vīrieši, uzņēmušas kopā). Galvenajās lomās atkal redzēsim Kianu Rīvsu, Keriju Annu Mosu, Džadu Pinketu-Smitu un Lambertu Vilsonu.

Matrikss. Atdzimšana

Latvijas kinoteātros no 22.XII

***

Klasika. Ziemassvētku koncertos 22. un 26. decembrī VEF Kultūras pilī diriģents Valdis Butāns, orķestris Rīga un pianists Andrejs Osokins vedīs klausītājus ceļojumā uz Ziemeļameriku. Skanēs Džordža Gēršvina Koncerts klavierēm un orķestrim fa mažorā (darbu pūtēju orķestra sastāvam aranžējis Martins Horhe). "Gēršvins man vienmēr ir asociējies ar Ziemassvētkiem – viņa mūzikā ir gan brīnuma sajūta, gan laimes priekšnojautas, tajā ir bagāta un daudzveidīga emocionālā pasaule," saka pianists Andrejs Osokins. Vēl programmā ir iekļauti fragmenti no Leonarda Bernsteina Mesas un Arturo Markesa opuss Danzón No. 2. Skanēs arī Ziemassvētku melodijas – Ketrinas Deivisas Mazais bundzinieks, spiričuelu meistara Džestera Hērstona Marijas mazais zēns kalipso ritmos un aranžētāja Roberta Šeldona veidotais popurijs Visbrīnišķīgākie Ziemassvētki.

Orķestris Rīga

VEF Kultūras pilī 22., 26.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Dvēselei. Pirmdien, 27. decembrī, kontrtenors Sergejs Jēgers sniegs koncertu Ave Maria. Viņa balss savīsies ar Diānas Jaunzemes-Portnajas ieskandināto Rīgas Doma ērģeļu stabuļu kori, un katedrāles velvēs atbalsosies vijolnieces Agneses Kanniņas un kontrabasista Jāņa Stafecka meistarīgi ievibrēto stīginstrumentu skaņas. Jau tradicionāli Ziemassvētkos Sergejs Jēgers aicina ieklausīties mūzikā, kas ir gaismas, ticības, cerības un mīlestības pilna. Vadmotīvs, kas caurvij programmu, ir dažādu laikmetu komponistu skatījums uz Ave Maria – lūgšanu Dievmātei. 

Sergejs Jēgers

Rīgas Domā 27.XII plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Mūzika. Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivālā svētdien, 26. decembrī, ar viduslaiku mūzikas programmu Guntara Prāņa vadībā uzstāsies starptautisku atzinību guvušais vokālais ansamblis Schola Cantorum Riga un Ieva Nīmane (dūdas, stabules). 

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 26.XII plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Kamermūzika. Šodien, 22. decembrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē Pūšaminstrumentu katedras studenti un docētāji aicina uz koncertu, kurā skanēs komponistu Agnetas Krilovas, Renātes Stivriņas, Māra Lasmaņa, Andreja Jansona, Sabīnes Ķezberes, Dzintras Kurmes-Gedroicas un Selgas Mences jaundarbi. Klausītāji dzirdēs kamermūzikas opusus, kas tapuši dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem.

Koncerts

JVLMA 22.XII plkst. 18 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Visai ģimenei. Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivālā sestdien, 25. decembrī, notiks koncerts ģimenes auditorijai Leļļu meistara Ziemassvētku sapnis. Programmas pamatā ir mūziklu melodijas (Mūzikas skaņasKandidsKaķi un citi). Koncerta idejas autore Karina Bērziņa stāsta: "Leļļu meistars darina brīnumskaistas lelles un citas rotaļlietas. Tikai viena bēda – tās nav dzīvas. Pavisam negaidot, pie leļļu meistara pieklīst kāds kaķis bezpajumtnieks. Varbūt viņa ierašanās nemaz nav tik nejauša? Vai piepildīsies leļļu meistara kvēlākais sapnis?" Koncertā piedalīsies solisti Nauris Indzeris, Annija Putniņa, Evita Zālīte-Grosa un Juris Jope, Rīgas Doma kora skolas mūziklu klases audzēkņi, pianists Raimonds Petrauskis un stāstniece Karina Bērziņa. 

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 25.XII plkst. 12 un 14

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja