Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

KDi iesaka: Norvēģu dejas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Šodien, 17. februārī, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un stāstnieks Goran Gora aicina jauniešus un visus klasiskās mūzikas cienītājus uz izglītojošu koncertu, kurā goda vietā būs norvēģu komponista Edvarda Grīga mūzika. Izteiksmīgā, emocionālā pianiste Agnese Egliņa atskaņos Grīga Klavierkoncertu. Vēl programmā – Norvēģu dejas. Pie pults stāsies Kaspars Ādamsons.

LNSO 

Lielajā ģildē 17.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Veltījums. Piektdien un sestdien, 18. un 19. februārī, Mūzikas namā Daile tiks pirmatskaņota aktrises Ilzes Ķuzules-Skrastiņas un komponista un pianista Kārļa Lāča programma Tā runāja..., kas veltīta dzejnieces Māras Zālītes jubilejai. "Viss sākās Jāņu naktī. Ar Džuljetas dziesmu zem lielās priedes manās lauku mājās. Turpinājās vasarā ar sarunām par mākslu, mūziku un dzeju. Kārlim ir brīnišķīgas dziesmas ar Māras Zālītes dzeju, un mammai tuvojas dzimšanas diena… Cik lieliska apstākļu sakritība! Esmu laimīga un pateicīga, ka varu kopā ar Kārli ļauties dzejai un mūzikai," saka Ilze Ķuzule-Skrastiņa. "Ilze un Māra, māte un meita, stipras, harismātiskas latviešu sievietes. Man ir liels gods būt tam klāt. Uzrakstītā mūzika ir mīlas romances balsij, klavierēm un stīgu kvartetam," stāsta Kārlis Lācis. Koncertā piedalīsies LNSO stīgu kvartets.

Tā runāja...

Mūzikas namā Daile 18., 19.II plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–40

***

Balsis. Piektdien, 18. februārī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā uzstāsies ar sakrālo dziedājumu programmu. Tajā tiks būvēti tilti starp XVI gadsimtu, vācu romantismu, mūsdienu latviešu un angļu mūziku. Centrā – renesanses ģēnija Džovanni Pjerluidži da Palestrīnas Pāvesta Marčello mesa. Skanēs arī Johannesa Brāmsa Svētku un piemiņas motetes, Aivena Mūdija opusi un Krista Auznieka jaundarbs Sensus.

Latvijas Radio koris

Sv. Jāņa baznīcā 18.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Solo. Piektdien, 18. februārī, Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrā notiekošajā laikmetīgās mākslas izstādē Iekāres objekti ar solokoncertu uzstāsies neatkārtojamā Linda Leen. Mākslas konteksts ideāli atbilst popdīvas statusam. 

Linda Leen

Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrā 18.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25

***

Pirmizrāde. Režisors Intars Rešetins Rīgas Krievu teātrī iestudējis mūsdienu franču dramaturga Sebastjana Tjerī lugu Momo (2015). Viss sākas šķietami ikdienišķi: precēts pāris Andrē un Loransa iepērkas lielveikalā. Andrē iepirkumu ratiņos parādās kaut kas negaidīts, un ne pēc viņa gribas… "Absurds ir žanrs, kas tik ļoti raksturo šo laiku, tāpēc Sebastjana Tjerī absurda pilnā traģikomēdija ir izcili piemērota sarunai ar šodienas skatītāju," uzsver Intars Rešetins. Iestudējums uzdod daudz jautājumu, kas skar ikvienu no mums. Kā dzīvot tālāk? Kurp mēs kā civilizācija virzāmies? Vai neesam pazaudējuši cilvēcību? Izrāde ir kliedziens, kas izskan neprāta pārņemtajā pasaulē. Covid-19 izplatības dēļ pirmizrāde pārcelta no 18. februāra uz 8. martu.

Momo!!!

Rīgas Krievu teātrī 8.III plkst. 19, 12.III plkst. 18, 15.–17.III plkst. 19, 27.III plkst. 17, 8., 22.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–30

***

Festivāls. No 18. februāra līdz 5. martam Rīgā un Jūrmalā skanēs festivāla Vīnes klasika koncerti. Programmā – Mocarta, Bēthovena, Šūberta, Šūmaņa un citu komponistu mūzika. Uzstāsies Latvijas Radio koris, orķestris Sinfonietta Rīga, pianists Daumants Liepiņš un citi pašmāju mūziķi, kā arī viesmākslinieki – Alban Berg Ensemble no Austrijas, krievu čelliste Anastasija Kobekina un portugāļu diriģents Dinišs Souza.

Vīnes klasika 

Rīgā un Jūrmalā 18.II–5.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

www.vinesklasika.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja