Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Pētera Vaska mūzika ļaujas dejai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Festivāls. Nedēļas nogalē koncertzālē Cēsis notiks festivāls Pētera Vaska mūzikas aprīlis, kura programmā ir iekļauti ne tikai koncerti, bet arī izstādes un tikšanās ar Pēteri Vasku. Mūzikas sadaļu 15. aprīlī atklās Tallinas kamerorķestris somu diriģenta Juhas Kangasa vadībā, skanēs Pētera Vaska Alta koncerts (soliste Ilze Kļava), kā arī Jēkaba Mediņa un somu autoru Pēra Henrika Nurdgrēna un Žana Sibēliusa opusi. Savukārt Pētera Vaska dzimšanas dienā 16. aprīlī uzstāsies dāņu trio Vitruvi ar dejas projektu Kammerballetten: mūziķi un dejotāji interpretēs Pētera Vaska, Arvo Perta, Franča Šūberta, Johana Sebastiāna Baha, Pablo de Sarasates un Morisa Ravela kompozīcijas. Šajā vakarā notiks Dānijas Karaliskā baleta premjera Marcina Kupiņska iestudējuma Jaunā brīvība pirmizrāde, darbā ir izmantota ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova Šūpuļdziesma.

Pētera Vaska mūzikas aprīlis
Koncertzālē Cēsis 15.–16.IV
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25  

***

Fabricio Paterlīni uzskata, ka viņa skaņdarbi iedarbojas uz publiku kā "sarkanvīna glāze vasaras vakarā". Publicitātes foto 

Solo. "Skumja mūzika dara mani laimīgāku," uzsver itāļu pianists un komponists Fabricio Paterlīni, kurš šovakar uzstāsies koncertzālē Palladium. Neoklasiskā un ambientā mūzika, minimālisms un new age – Fabricio Paterlīni emocionālās, sapņainās kompozīcijas tiek raksturotas dažādi. Mantujas mūziķi mēdz salīdzināt ar viņa tautieti Ludoviko Einaudi. Pats Fabricio Paterlīni uzskata, ka viņa skaņdarbi iedarbojas uz publiku kā "sarkanvīna glāze vasaras vakarā". Priekā!

Fabricio Paterlīni
Koncertzālē Palladium 13.IV plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–45 

***

Trio. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kamermūzikas ciklā trio NYX (flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja) atskaņos Artūra Grīnupa, Aigara Raumaņa, Krista Auznieka, Jāņa Lūsēna, Agnetas Krilovas un Aivara Kalēja darbus. 

Koncerts
Lielajā ģildē 13.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–19 

***

Grupas Metallica dalībnieki filmā pastāstīs par sava jaunā albuma 72 Seasons tapšanu. Publicitātes foto 

Roks. Šovakar Rīgas kinoteātrī Forum Cinemas un trijos tīkla Apollo Kino kinoteātros tiks demonstrēta filma Metallica: 72 Seasons – Global Premiere, kurā varēs iepazīties ar rokgrupas Metallica albumu 72 Seasons dienu pirms tā iznākšanas (Forum Cinemas dziesmas skanēs formātā Dolby Atmos, kas nodrošina augstas kvalitātes telpisku skaņu). Metallica dalībnieki filmā pastāstīs par ieraksta tapšanu un jaunajām dziesmām.

Metallica
Albuma 72 Seasons pirmatskaņojums
Kinoteātros Forum Cinemas un Apollo Kino 13.IV plkst. 19

***

Džezs. Piektdien, 14. aprīlī, VEF Kultūras pilī notiks koncerts Veltījums Gunāram Rozenbergam, kurā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, saksofonists un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners un Latvijas Radio bigbends. Programmā skanēs komponista un trompetista Gunāra Rozenberga labākās 70. un 80. gadu kompozīcijas. Pērn, atzīmējot Gunāra Rozenberga 75 gadu jubileju, Latvijas Radio bigbends kompānijas Jersika Records paspārnē ierakstīja skaņuplati ar viņa kompozīcijām, ierakstā kā solisti piedalījās vairāki komponista laikabiedri. Jaunā plate tiks prezentēta rīt koncertā, ko papildinās sarunas par Gunāru Rozenbergu un viņa mūziku. 

Koncerts
VEF Kultūras pilī 14.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35 

***

Nesen izdotajā Ivo Fomina labāko dziesmu izlasē ir iekļauti 20 hiti. Publicitātes foto  

Roks. Līdz pat rudenim Latvijā turpināsies Ivo Fomina turneja 30 gadi uz skatuves un jūsu sirdīs. Šajā nedēļas nogalē viņš būs dzirdams Jelgavas kultūras namā (14. aprīlī; biļetes pārdotas) un VEF Kultūras pilī (divi koncerti 15. aprīlī). Pirms turnejas ir izdota Ivo Fomina dziesmu vārdu grāmata (lai publika koncertos varētu labāk dziedāt līdzi) un labāko dziesmu albums. Vasarā klajā nāks vinila plate ar Ivo Fomina hitiem.  

Ivo Fomins 
VEF Kultūras pilī 15.IV plkst. 16 un 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja