Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Reperis un blūzmenis vienā personā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Reperis un blūzmenis vienā personā

Piektdien, 27. aprīlī, klubā Palladium notiks sensacionālus panākumus guvušā britu mūziķa Rag’n’Bone Man pasaules turnejas Grande Reserve Tour koncerts. Viņš iepazīstinās ar debijas albuma Human (2017) materiālu. Savās dziesmās 33 gadus vecais bijušais sociālais darbinieks no Anglijas provinces Rag’n’Bone Man (īstajā vārdā Rorijs Čārlzs Greiems) satuvina hiphopu ar soulmūziku un gospeļiem. Kritiķi salīdzina viņa vīrišķīgo, emocionālo vokālu ar Toma Džonsa un Džo Kokera balsi. Rag’n’Bone Man personībā sadzīvo reperis un blūzmenis, viņa mūzika ir laikmetīga un klasiska vienlaikus. Par dziedātāja hitu Human – vienu no iespaidīgākajām 2017. gada dziesmām – fano Eltons Džons, Rag’n’Bone Man balss skan Deimona Olberna grupas Gorillaz jaunākā albuma Humanz dziesmā The Apprentice. Rag’n’Bone Man ir mākslinieks ar milzīgām iespējām un ambīcijām.

Rag’n’Bone Man

Klubā Palladium 27.IV plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 44

***

 

Jaukais vīrietis 

3. maijā Rīgā uzstāsies viens no populārākajiem 80.–90. gadu mūziķiem – kanādiešu dziesminieks Braiens Adamss. Koncerta programmā – viņa superhitu panorāma. Pēdējos gados Braiens Adamss apliecinājis sevi kā nopietns fotomākslinieks un vegānisma ideju aizstāvis. Viņš ir sacerējis mūziklu Jaukā sieviete/Pretty Woman, kura pamatā ir 1990. gada filma ar Džūliju Robertsu un Ričardu Gīru. Izrādi var noskatīties Čikāgā, sākot no jūlija – Brodvejā Ņujorkā.

Braiens Adamss

Arēnā Rīga 3.V plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 45,60–69,60

***

 

Balsis

Sestdien, 28. aprīlī, Rēzeknes koncertzālē Gors skanēs lielkoncerts Latvijas komponisti Latvijas simtgadei. Diriģenta Māra Sirmā vadībā Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Radio koris un kamerkoris Ave Sol izpildīs četrpadsmit pašmāju skaņražu jaundarbus. Koncerts Latgales vēstniecībā Gors 28.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Gaismas melodija

Sestdien, 28. aprīlī, koncertzālē Cēsis skanēs festivāla Pētera Vaska mūzikas aprīlis noslēguma koncerts. Tajā uzstāsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga ievērojamā somu diriģenta Juhas Kangasa vadībā un pasaulē pieprasītais Zviedrijā dzīvojošais britu vijolnieks Hjūgo Tičati. Viņš spēlēs solo Pētera Vaska vijoļkoncertā Tālā gaisma. Vakara otrajā daļā skanēs komponista simfonija Balsis.

Koncerts

Vidzemes koncertzālē Cēsis 28.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

 

Prieks un izcilība

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris, noslēdzot koncertsezonu, Baltkrievijas diriģenta Pjotra Vandilovska vadībā piedāvā publikai slāviska kolorīta klasiskās mūzikas programmu, kuru raksturo atslēgas vārdi – prieks, jautrība un izcilība. Skanēs baltkrievu komponista Viktora Voitika tautisku motīvu cauraustā simfoniskā svīta Izpriecas, poļu komponista Henrika Veņavska Otrais vijoļkoncerts (soliste Lāsma Vītola) un čehu komponista Antonīna Dvoržāka Astotā simfonija. Maestro Pjotrs Vandilovskis ir viens no baltkrievu ievērojamākajiem diriģentiem. Viņš ir Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas Diriģēšanas katedras vadītājs un augstskolas simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs.

Koncerts

JVLMA Lielajā zālē 28.IV plkst. 16.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–5

***

 

Fantāzija bez steigas

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertā pianists Vestards Šimkus atjaunos veiksmīgo sadarbību ar LNSO kādreizējo māksliniecisko vadītāju Karelu Marku Šišonu. Vestards Šimkus spēlēs solo Kloda Debisī Fantāzijā klavierēm un orķestrim. Skanēs Riharda Štrausa opusi Nāve un apskaidrība un Dons Žuans. Pirmo reizi Latvijā tiks atskaņots Andra Dzenīša opuss Langsam.

LNSO

Lielajā ģildē 3.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–65

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja