Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Saruna ar Mocartu par metafiziku

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Saruna ar Mocartu par metafiziku

Piektdien, 18. janvārī, Lielajā ģildē pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga pults stāsies Latvijas publikai labi pazīstamais igauņu diriģents Olari Eltss. Programmas centrā būs Volfganga Amadeja Mocarta mākslinieciskā pilnbrieda gados tapušie opusi – 40. simfonija solminorā un 20. klavierkoncerts reminorā (soliste – Igaunijas pianiste Irina Zaharenkova). Programmu kuplinās mūsdienu klasiķu darbi – ungāra Pētera Etveša un ukraiņa Valentīna Silvestrova cieņpilni filigrānās un dziļas erudīcijas caurstrāvotās parafrāzes par Mocarta mūža veikumu. Šie opusi – Etveša Dialog mit Mozart un Silvestrova The Messenger – tiecas atklāt Mocarta daiļrades metafizisko raksturu. Pēc koncerta Lielās ģildes Baltajā zālē notiks saruna ar Olari Eltsu un Irinu Zaharenkovu. To vadīs filosofs un publicists Ilmārs Šlāpins.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 18.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

***

 

Dejosim kā Berlīnē

Šovakar klubā Palladium uzstāsies vācu tehnomūzikas pionieris Pauls Kalkbrenners. Viņš sācis uzstāties kā dīdžejs Berlīnes klubos 90. gadu sākumā, tajā laikā tehnomūzika bija Vācijas atkalapvienošanās skaņu celiņš un jauniešu kultūras spēcīgākais dzinējs. 1999. gadā tika izdotas pirmās Paula Kalkbrennera oriģinālkompozīcijas: tehnomūzikas drūmumu viņš paspilgtināja ar melodiskumu, piepildīja ar siltumu un gaišumu. Latvijā viņš uzstāsies sava pērn izdotā albuma Parts of Life turnejā.

Pauls Kalkbrenners

Klubā Palladium 17.I plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35–39

***

 

Naktī

Sestdien, 19. janvārī, Latgales vēstniecībā Gors pianists Reinis Zariņš uzstāsies ar programmu Nakts dziesmas. Viņš to raksturo kā "muzikālas vīzijas par cilvēku naktī". Skanēs Šopēna, Debisī, Mesiāna, Skrjabina, Bartoka, Imanta Mežaraupa un Mikela van der opusi.

Reinis Zariņš

Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē 19.I plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–13

***

 

Flamenko kaisle

Sestdien, 19. janvārī, Liepājā skanēs spāņu flamenko ģitārista un komponista Karlosa Pinjanas programma Rubato, kurā apvienojas flamenko un klasiskā mūzika. Koncertā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris un spāņu mūziķi: līdzās Karlosam Pinjanam uz skatuves būs diriģents Sesars Alvaress, sitaminstrumentālists Migels Anhels Orengo Visente, komponists un aranžētājs Pedro Kontrerass.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 19.I plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–18

***

 

Bohēma atgriežas!

Šovakar Latvijas Nacionālās operas repertuārā atgriezīsies Džakomo Pučīni Bohēmas iestudējums. Izrādes muzikālā vadība uzticēta spāņu diriģentam, Seviljas operas mākslinieciskajam vadītājam Pedro Halfteram. Rūdolfa lomā debitēs Raimonds Bramanis, Mizeti pirmo reizi dziedās Marlēna Keine. Mimī atveidos Evija Martinsone. Bohēmas iestudējumu veidojuši režisors Pēteris Krilovs un scenogrāfs Andris Freibergs. Pirmizrāde notika 1995. gadā. Sestdien, 19. janvārī, varēs redzēt šīs sezonas jauniestudējumu – režisora Viestura Kairiša iestudēto Riharda Vāgnera Klīstošo holandieti ar Egilu Siliņu titullomā. Pie pults – Mārtiņš Ozoliņš.

Opera

Bohēma 17.I plkst. 19, Klīstošais holandietis 19.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–55

***

 

Visi čellu draugi

Šovakar Lielajā ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa Dream Team muzicēs kopā ar soprānu Terēzi Upatnieci un baritonu Daumantu Kalniņu. Kopskaņu inkrustēs sitamo instrumentu (Uģis Krūskops) un kontrabasa (Oskars Bokanovs) raksts. Līdzās Johana Sebastiāna Baha mūzikai skanēs Džordža Gēršvina Blūza rapsodijas pārlikums čelliem, Eitora Vilas-Lobuša, Eduarda Pica un Žana Filipa Ramo opusi.

Koncerts

Lielajā ģildē 17.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–10

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja