Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Skaistums jāmeklē it visā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Solo. Sestdien, 4. jūnijā, Cēsīs uzstāsies spilgts klasiskās, minimālismā ieturētas klaviermūzikas mākslinieks Jūps Bēvings no Nīderlandes. Pēdējos gados viņš ir viens no visvairāk klausītajiem pianistiem digitālajās platformās. Par Jūpu Bēvingu saka: viņa kompozīcijas rosina meklēt lietu patieso būtību un skaistumu it visā. Mākslinieka daiļrade ir kā pretsāpju līdzeklis drudžainajā nenoteiktības un baiļu pilnajā pasaulē – tā ir mūzika laipnākai un gaišākai ikdienai. Jūpa Bēvinga albumus izdod ierakstu kompānija Deutsche Grammophon. Latvijas klausītājiem jau bijusi iespēja dzirdēt pianista spēli – 2019. gadā viņš uzstājās Ventspilī. Šogad pavasarī klajā nāca Jūpa Bēvinga ceturtais studijas albums Hermetism, ko iedvesmojusi antīkā filosofija. Pandēmijas apstākļos komponētos darbus caurstrāvo melanholija un cerība.

Jūps Bēvings 
Koncertzālē Cēsis 4.VI plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Klasika. Šovakar Rīgas festivāla atklāšanas koncertā Lielajā ģildē Latvijas Radio koris un pianists Reinis Zariņš izpildīs Pētera Vaska, Artura Maskata un Andreja Selicka opusus diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Nākamajā festivāla koncertā, kas notiks sestdien, 4. jūnijā, Melngalvju namā, pianists Vestards Šimkus atskaņos Kloda Debisī 24 prelūdijas klavierēm. Līdz 18. jūnijam festivāls Rīgā un Jūrmalā piedāvās klausītājiem vēl četrus koncertus.

Rīgas festivāls
Rīgā un Jūrmalā līdz 18.VI
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Šovs. Šovakar Arēnā Rīga notiks leģendārās britu smagā roka grupas Iron Maiden koncerts. Latvijā apvienība, kuras karjera turpinās jau piekto gadu desmitu, uzstāsies pirmo reizi. Šis būs viens no gada grandiozākajiem notikumiem pašmāju koncertdzīvē.

Iron Maiden
Arēnā Rīga 2.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20–80,20

***

Pirmizrāde. Daugavpils teātrī sadarbībā ar Raimondu Paulu tapusi izrāde Paradīze pēc mūzikla Dāmu paradīze motīviem. Režisora Oļega Šapošņikova jauniestudējumā stāsts par provinces meitenes likteni Parīzē gūs citu interpretāciju. Jaunu aranžējumu veidojis Mārcis Auziņš. Iecerēts, ka pirmizrādē 4. jūnijā pie klavierēm būs pats Maestro. Izrādē kopā ar Daugavpils teātra trupu piedalīsies Ilona Bagele un Rihards Lepers.

Paradīze
Daugavpils teātrī 4.VI plkst. 18 
Biļetes pārdotas

***

Oratorija. Šovakar Rīgas Sv. Pētera baznīcā Valsts akadēmiskais koris Latvija un orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā izpildīs Imanta Kalniņa oratoriju Rīta cēliens. Tā radīta 1977. gadā par godu Andreja Upīša simtgadei. Darba literāro pamatu veido Andreja Upīša dzeja un proza. Sapņi par nacionālo atmodu un 1905. revolūcijas atskaņas ir oratorijas tematiskais pamats. Sīks rasas piliens uz sejas, Varoni gaidot, Vārti veras – tās ir pazīstamākās oratorijas daļas, kas nav zaudējušas izteiksmes skaistumu un aktualitāti arī šodien. Atskaņojumā piedalīsies mecosoprāns Ilona Bagele, tenors Mārtiņš Zvīgulis un baritons Rihards Mačanovskis. Teicēji – Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Intars Rešetins.

Rīta cēliens  
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 2.VI plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

Cirks. Pēc Rīgas cirka ielūguma Latvijā ieradīsies mūsdienu cirka mākslinieku apvienība Machine de Cirque (Kanāda) ar izrādi Spoku gaisma/Ghost Light, kurā piedalās akrobāti Maksims Lorēns un Ugo Dario. Tas ir spoku stāstos balstīts vēstījums par draudzības spēku un gaismas uzvaru pār tumsu, kā arī par to, ka bezrūpīgajai lidojuma burvībai neizbēgami seko kritiena brīdis – un otrādi. Izrāde ir piemērota ģimenes auditorijai.

Spoku gaisma
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 5., 6.VI plkst. 19 
Biļetes bezrindas.lv EUR 10–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja