Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Visi no viņa kaut ko grib

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Visi no viņa kaut ko grib

Nedēļas nogalē Dailes teātris piedāvās divus jauniestudējumus. Piektdien, 26. janvārī, Lielajā zālē notiks režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētās Džeza Batervērta drāmas Jeruzaleme pirmizrāde. Galveno lomu atveidos Juris Žagars. Viņa tēlotais Džonijs Bairons ir ekscentrisks dzīves baudītājs un fantastisku stāstu stāstītājs. Reiz visi vīrieši viņu apbrīnojuši un neviena sieviete nav spējusi pretoties viņa šarmam. Arī tagad vietējā lauku gadatirgus dienas rītā Džonijs nevar sūdzēties par uzmanības trūkumu: visi no viņa kaut ko grib. Svētdien, 28. janvārī, Dailes teātra Mazajā zālē notiks Betas Henlijas lugas Sirds noziegumi pirmizrāde. Pulicera balvu ieguvušo darbu iestudējis Rolands Atkočūns. Trīs māsas, kuras atkal satiekas bērnības mājā, tēlos Vita Vārpiņa, Rēzija Kalniņa un Mirdza Martinsone.

Jauniestudējumi

Jeruzaleme Dailes teātra Lielajā zālē 26.I plkst. 19, Sirds noziegumi Dailes teātra Mazajā zālē 28.I plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22 

***

 

Par dzīvi un mūžību

Sestdien, 27. janvārī, Lielajā ģildē notiks kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerts, kurā piedalīsies spožais vācu vijolnieks Koļa Blahers. Viņš būs arī atskaņojuma vadītājs. Programmā ir iekļauts pārdomām par dzīvi un mūžību cauraustais krievu komponistes Jeļenas Firsovas opuss Leaving, Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena dramatisma pilnais Vijoļkoncerts un gaiši pastorālos toņos gleznotā Sestā simfonija.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 27.I plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

Vermērs 

Šodien vienā seansā kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta filma, kas stāstīs par Londonas Nacionālajā galerijā notikušo Jana Vermēra izstādi Vermērs un mūzika: mīlestības un brīvā laika māksla. Uzmanības centrā – izcilā gleznotāja attiecības ar mūziku.

Filma

Kino Citadele 25.I plkst. 19

Biļetes EUR 11,20

***

 

Atmiņu ledus

Piektdien, 26. janvārī, Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē notiks režisora Vladislava Nastavševa iestudējuma Cerību ezers aizsalis pirmizrāde. Lomās: Kaspars Znotiņš (Vladislava Nastavševa), Vilis Daudziņš, Marija Linarte un Āris Matesovičs. Tas ir režisora stāsts par mēģinājumu izrauties no radošā strupceļa caur personisko pieredzi – atmiņām par vecmāmiņu, pirmo mīlestību un draudzību.

Cerību ezers aizsalis

JRT 26.–28.I, 30., 31.I plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

Filologs izmisumā

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Daugavpils teātrī iestudējis komēdiju latviešu valodā Hantele killeram. Lugas autore ir krievu publiciste Olga Tuhaņina. Galvenās lomas atveidotājs Māris Korsiets par šo darbu stāsta: "Es tēloju filologu, kurš savu dzīvi veltījis Krievijas Galējo Ziemeļu tautu literatūrai. Izrādē evenki un čukči ir mans jājamzirdziņš! Lielā izmisumā filologam ir jāpievēršas killera profesijai, un tas jau daudz izsaka par sižeta komiskumu. Izrādē varēs izsmieties no sirds, beigās arī kārtīgi aizdomāties, it īpaši vīrieši." Lomās būs redzami Andris Bulis, Maija Korkliša un Zanda Mankopa. Drīzumā iestudējums viesosies Dailes teātrī (11. martā) un Valmieras teātrī (18. martā).

Hantele killeram

Daugavpils teātrī 25., 26.I plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4,50–8,50

***

 

Skaista traģika

Ar krievu rakstnieka Edvarda Radzinska lugu 104 lappuses par mīlestību Valmieras teātra Apaļajā zālē debitēs režisors Georgijs Surkovs. Galvenās lomas atveidos Inga Apine un Mārtiņš Meiers. "No vienas puses, skatītāju acu priekšā izvēršas traģisks stāsts, no otras puses – gaiša un skaista pasaka, mīts par varonīgu mīlestību," lugu, kuras darbība risinās 60. gados, raksturo režisors.

104 lappuses par mīlestību

Valmieras teātrī 26., 27.I plkst. 18.30, 28.I plkst. 13

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja