Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KM atbalsta romu nevalstisko organizāciju projektus, lai veicinātu romu tiesību aizsardzību un iesaistīšanu darba tirgū

Konkursa Atbalsts romu kopienas līdzdalības veicināšanai ietvaros Kultūras ministrija piešķīrusi finansējumu biedrībām Romu kultūras centrs un biedrībai NEVO DROM D. Biedrību organizētie semināri un diskusija ar romu aktīvistu, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvju un ekspertu līdzdalību nākamajā gadā notiks Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā un Madonā.

Biedrības Romu kultūras centrs projekta Praktisko semināru cikls romu kopienas pārstāvjiem piecās Latvijas pilsētās mērķis ir veicināt romu tautības tiesību aizsardzību. Projekta ietvaros nākamajā gadā paredzēts rīkot seminārus ar ekspertu līdzdalību par pilsoņu un iedzīvotāju tiesībām, kā arī par iespējām mazināt romu sociālo atstumtību un nevienlīdzību. Tāpat projekts paredz paplašināt sadarbības veidus starp romu kopienu un pašvaldību iestādēm. Piecu informatīvo semināru cikls notiks Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā un Madonā. Šī  projekta īstenošanai Kultūras ministrija piešķīrusi 2440 latu.

Tāpat Kultūras ministrijas atbalstījusi biedrības NEVO DROM D projektu Izaicinājumi romu sociāli ekonomiskajai integrācijai Daugavpils novadā. Projekta mērķis ir veicināt romu kopienas pārstāvju dialogu ar darba devējiem, lai attīstītu sadarbību romu iesaistīšanai darba tirgū, kā arī kopumā veicināt romu integrāciju un sekmēt starpkultūru dialogu. Projekta ietvaros nākamajā gadā Daugavpilī plānots organizēt apaļā galda diskusiju, kurā piedalīsies romu aktīvisti un NVO pārstāvji, darba dēvēji un eksperti romu nodarbinātības jautājumos.  Šī projekta īstenošanai Kultūras ministrija piešķīrusi 1000 latu.

Kā jau ziņots iepriekš, Kultūras ministrija šī gada augustā izveidoja Romu integrācijas politikas īstenošanas konsultatīvo padomi, kuras mērķis ir veicināt Latvijas romu integrāciju un novērtēt tās īstenošanu, stiprināt romu kopienu un valsts pārvaldes institūciju sadarbību, kā arī aktivizēt romu kopienas pilsonisko līdzdalību. Padomes dalībnieki ir romu NVO un kopienas, kā arī NVO, kas darbojas romu interešu aizstāvības jomā, tāpat padomē piedalās pārstāvji no valsts institūcijām, pašvaldībām, izglītības iestādēm, kā arī eksperti romu integrācijas jautājumos.

Romi ir viena no mērķgrupām Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam, kuras ietver pasākumu kopumu romu integrācijas politikas īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja