Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latgales vēstniecības Gors atklāšana

Ar Atklāšanas koncertu 29. un 30. maijā savas durvis  ikvienam kultūras cienītājam vaļā vēra Latgales vēstniecība GORS .

29. un 30. maijā izskanēja divi pilnīgi vienādi atklāšanas koncerti divās daļās (30. maija koncertu tiešraidē translēja Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā). 

Koncerta pirmā daļa atklāja savdabīgās, dažādu nāciju un laikmetu ietekmētās Latgales folkloras bagātības, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Uzvedumā piedalījās ap simts darbojošās personas - lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām „Dziga” un „Dziguči”, folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki.

Koncerta otrā daļa atklāja akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu „Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējumā. Koncerta otrajā daļā piedalījās Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienoja dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstājās solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

1. jūnijā notiks divi koncerti – plkst. 17 koncertzālē ar kino un teātra mūzikas programmu viesosies Maestro Raimonds Pauls, Māra Briežkalna instrumentālā grupa, trio „Limonāde” un solisti, savukārt plkst. 21 Lielo zāli pieskandinās latgaliešu grupas „Dabasu Durovys” un „Bez PVN”, kā arī viesi no Ukrainas – r’n’b duets Tamerlan un Aļena Omargalieva. Savukārt 2. jūnijā mazos bērnus un ģimenes priecēs muzikāli teatrāls uzvedums „Izlaidums Brīnumskapī”. Latgales vēstniecības GORS pirmā koncertsezona izskanēs 16. jūnijā, kad būs baudāms mūzikas un dzejas uzvedums „Imants un Ziedonis” Renāra Kaupera, Latvijas Radio kora un citu izcilu mākslinieku izpildījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja