Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus notiks 4. un 5. jūnijā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 4. un 5. jūnijā notiks gadatirgus. Šogad gadatirgus notiks 50. reizi. Tajā savu preci piedāvās vairāk nekā 530 amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Būs arī plaša un daudzveidīga kultūras programma.

Sestdien, 4. jūnijā, plkst. 10.00 notiks svinīga 50. Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus atklāšana. Jau vēsturiski gadatirgus nav tikai tirgošanās vieta, bet tas ir arī daudzu dažādu notikumu apvienojums. Līdzās plašajai tirdzniecībai būs aktivitātes un dažādi notikumi arī muzeja pļavā pie Priedes kroga, Vidzemes sētā, pie Lībiešu sētas un teātra izrādes uz Rietumu vārtu skatuves.

"Latvijā nav daudz kultūras notikumu, kas noturētu tik nezūdošu interesi jau 50 gadus. Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgum Latvijas kultūrtelpā ir ļoti nozīmīga vieta, un tas allaž bijis arī svarīgs tautas nacionālās pašapziņas stiprinātājs. Līdzīgi kā dziedātāji un dejotāji pulcējas Dziesmu un Deju svētkos, tā amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari ik gadu sabrauc no visām Latvijas malām, lai rādītu savas prasmes, dalītos ar pieredzi un smeltos jaunus iespaidus turpmākajam darbam. Mūsu gadatirgus ir nozīmīgs arī, lai ieinteresētu jauno paaudzi pārmantot seno amatu prasmes," stāsta muzeja direktore Zanda Ķergalve.

Gan sestdien, gan svētdien no plkst. 11.00 līdz 15.30 pļavā pie Priedes kroga dažādu novadu muzikanti spēlēs zaļumballi, 14.00 notiks rāpšanās umurkumurā. Sestdien spēlēs Rīgas danči, Drabešu muižas muzikanti, Sēļu muižas muzikanti, Rīgas danču klubs. Svētdien - kapela Hāgenskalna muzikanti, post-folk grupa Dzilna, Vaboles muzikanti un kapela Bumburneicys. Pie Lībiešu sētas darbosies keramikas, skalu grozu pīšanas un vilnas vērpšanas darbnīcas.

Sestdien būs iespēja iepazīties ar Dižkokli, piedalīties keramikas cepļa atvēršanā, uz skatuves pie Rietumu vārtiem plkst. 12.00 un 15.00 varēs noskatīties R. Blaumaņa Trīnes grēkus Saldus novada Druvas teātra izpildījumā.

Svētdien, 5. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 16.30 Vidzemes sētā uzstāsies Folkloras kopa Tīrums, Ogres novada Suntažu kultūras nama senioru deju kolektīvs Suncele, LU jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvs Dancītis un BJC IK Auseklis deju ansamblis Dancītis un noslēgumā grupa Rahu The Fool. Uz skatuves pie Rietumu vārtiem 13.00 tiks izrādīta Danskovītes Ontons i plāšnēki 5. daļa Baltinavas dramatiskā kolektīva Palādas izpildījumā.

Muzeja izstāžu zālē no 4. jūnija būs atvērta Kultūras un mākslas centra Ritums un un Tautas lietišķās mākslas studijas Rīdze 50 gadu jubilejas izstāde Kalnā kāpšana, kas muzejā būs apskatāma līdz 14. augustam.

Gadatirgus ieejas biļetes iespējams iegādāties arī elektroniski bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja