Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nedēļas nogalē Lielajos kapos būs skatāma gaismas un skaņas instalācija

Turpinot Lielo kapu 250. gadadienas pasākumu programmu, no 7. līdz 10. septembrim Rīgas Augšāmcelšanās Evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs apskatāma gaismas un skaņas instalācija, ko sestdien, 9. septembrī, bagātinās jauniešu koris Balsis, informēja Rīgas pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis.

Četras dienas baznīcā būs apskatāma jaunās paaudzes slovāku mākslinieka un dizainera sedemminut gaismas instalācija Izplatījums/The Galaxy, kas mūzikas mierīgajā ritmā vedinās uz pārdomām par norisēm Lielajos kapos 250 gadu garumā.

Notikuma kulminācija paredzēta sestdien, Baltās nakts un Eiropas kultūras mantojuma dienas laikā,  kad jauniešu koris Balsis diriģenta Inta Teterovska vadībā, ērģeļu pavadījumā vedīs muzikālā ceļojumā – ar balsi tuvāk zvaigznēm.

Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Gunārs Nāgels: "Mūsu aģentūras valdījumā ir Lielajos kapos esošās kultūrvēsturiskās vērtības – kapličas, kapu pieminekļi un esošās kapa vietas, kas saglabājušās līdz mūsdienām. Ar Baltās nakts pasākumu mēs cenšamies pievērst uzmanību Lielajiem kapiem, lai gaismas instalācijas un koncertu apmeklētāji ievērotu arī teritorijas plašumu un gaisotni, kā arī rosinātu interesi tuvāk iepazīties ar vietas vēsturi un nozīmi."

Gaismas un skaņas instalācija Izplatījums/The Galaxy Rīgas Augšāmcelšanās Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Klusajā ielā 2, būs apskatāma:

  • 7. septembrī plkst. 19.00-23.00;
  • 8. septembrī plkst. 19.00-23.00;
  • 9. septembrī, plkst. 19.00-24.00, koris Balsis uzstāsies plkst. 21.00 un 24.00;
  • 10.septembrī plkst. 19.00-22.00.

Slovāku mākslinieks ar pseidonīmu sedemminut veido gaismas instalācijas pilsētvidē, rada gaismu šovu scenogrāfijas koncertiem un teātra iestudējumiem. Viņa darbi regulāri tiek eksponēti festivālā Biela Noc (Baltā nakts) vairākās Slovākijas pilsētās, piedalījies projektā Košice – Eiropas kultūras galvaspilsēta, konsultē un veido gaismas projektus jaunajiem mūzikas izpildītājiem starptautiskā mērogā. sedemminut piedalījās pagājušā gada Baltajā naktī Rīgā ar objektu For Peace!/Par mieru!, ko veidoja 50 izgaismotas cilvēku figūras kustību atspoguļojošās pozīcijās.

Šogad aprit 250 gadi kopš pirmajiem apbedījumiem Rīgas pilsētas kapos. Mūsdienās tie zināmi kā Lielie kapi un tā ir unikāla pilsētas zaļā teritorija Rīgas vēsturiskajā centrā un tā perifērijā, kurā atdusas gadsimtu gaitā apbedītie rīdzinieki, to vidū daudzas vēsturiski nozīmīgas personības.

Gada izskaņā tiks izsludināts Lielo kapu teritorijas labiekārtošanas metu konkurss, kas paredzēs arī virkni restaurācijas darbu. Šobrīd turpinās darbi pie pagājušajā gadā uzsāktā mecenātu Vērmaņu romantisma laikmeta kapavietas pieminekļu atjaunošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja