Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nedēļas nogalē Rundāles pilī notiks Dārza svētki

Rundāles pilī 28.jūnijā nu jau astoto reizi visskaistākajā rožu ziedēšanas laikā tiek organizēti Dārza svētki, informēja pils pārstāve Ruta Biļeviča.

Šī gada svētku tēma veltīta vēsturiskajiem parteriem. Dienas laikā no plkst. 12 apmeklētājus sagaida interesantas prezentācijas par parteru veidošanas vēsturi un Rundāles pils partera veidošanu.

Svētku dienā bez maksas būs iespēja apskatīt pērn atklāto grāfa Šuvalova oranžēriju-siltumnīcu un iepazīties ar nelielu daļu no 19.gadsimta vēsturisko augu kolekcijas (palmas, kaktusi, pelargonijas u.c.). 

No plkst.14 dārzā uzstāsies seno deju grupa Magnolia no Cēsīm, Rundāles novada pašdarbības kolektīvi, kā arī Rīgas skolēnu pils teātris Zīļuks ar izrādi Mazā, sirmā kumeliņā un vēsturisko tērpu teātris Pūra lāde.

Plkst. 15 un 16.30 pie Labirinta bosketa notiks muzeja parka kopšanas tehnikas prezentācija, kurā muzeja speciālisti demonstrēs savas prasmes krūmu formu apgriešanā un veidošanā.

Plkst.15.30 plānots latviešu postfolkloras un folkroka grupas Iļģi koncerts. Dārza svētkus ap plkst 18.15 noslēgs atraktīvā Liepājas aktrišu folkloras apvienība Atštaukas.

Visas dienas garumā bērni ar vecākiem aicināti izbaudīt braucienu vēsturiskā laivā pils dīķī vai piedalīties radošajās darbnīcās dārzā. Pils pirmā stāva vestibilā būs iespējams apskatīt Bauskas mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi, kā arī izstāžu telpās – izstādes par Puķēm baroka dārzā, Oranžērijām un palmu mājām, par Dārzu parteriem. Dekoratīvo augļu koku bosketā būs iespēja vērot vēsturisko rekonstrukciju Galantas izklaides dārzā 18.gs.

Svētku dienā ieeja dārzā: pieaugušajiem 2 eiro, skolēniem 1 eiro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja