Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasniegtas Aleksandra Čaka balvas

Atzīmējot Aleksandra Čaka 122 jubileju, 27. oktobrī plkst. 18.00 Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa jau trīspadsmito reizi notika Aleksandra Čaka balvas pasniegšanas ceremonija.

Aleksandra Čaka balvas pasniegšana aizsākās dzejnieka simtgadē 2001. gadā, un ik pēc diviem gadiem to pasniedz par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, grāmatniecībā, dizainā, arhitektūrā, kā arī A. Čaka radošā mantojuma izpētē, popularizēšanā un tulkošanā.

Izvērtējot visus 2023. gada pieteikumus, balvas žūrijas komisija nolēma piešķirt trīs Aleksandra Čaka balvas un vienu veicināšanas balvu par radošu ieguldījumu Rīgas pilsētas kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā, kā arī dzejnieka personības un literārā devuma aktualizēšanā.

Izvērtējot pieteikumus un iepazīstoties ar visiem kultūras notikumiem, Aleksandra Čaka balvas žūrijas komisija nominācijā Par mākslinieciski augstvērtīgu un novatorisku Rīgas interpretāciju nolēma piešķirt veicināšanas balvu māksliniecei Inetai Freidenfeldei par izstāžu ciklu Pilsētas eņģeļi un atvērtajām darbnīcām Dievišķās ekosistēmas.

Par novatorisku koncertprogrammas izveidi orķestra Rīga 50. jubilejas Galā koncertam, kurā izskanēja jaundarbi – Ilonas Breģes Simfonija Rīgai un Jāņa Lūsēna, Valta Pūces un Kārļa Lāča vokāli instrumentālais dziesmu cikls Rīgas pastkartes Aleksandra Čaka balvu saņēma Valdis Butāns.

Par inovatīvu skatījumu uz Rīgas vēsturisko arhitektūru monogrāfijā Antīkie tēli Rīgas ielās Aleksandra Čaka balvu saņēma Harijs Tumans.

Par Latvijas literatūras personību piemiņas iedzīvināšanu un kultūrdobes Emīlija Čadaraine un Aleksandrs Čaks izveidošanu Pētera Upīša Dārzkopības muzeja Ceriņu dārzā Dobelē Aleksandra Čaka balvu saņēma Inese Šinta.

Aleksandra Čaka balvas ceremoniju vadīja un apmeklētājus ar kultūras programmu priecēja aktieris Mārtiņš Vilsons, Rīgas kamerkoris Ave Sol diriģenta Andra Veismaņa vadībā un pianists Aldis Liepiņš.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja