Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas pašvaldība maija beigās atsāks kultūras un sporta pasākumu finansēšanu

Rīgas pašvaldība kultūras un sporta pasākumu finansēšanu varētu atsākt ātrākais maija beigās.

Šodien Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta komiteja atbalstīja saistošos noteikumus par pašvaldības atbalstu kultūras, mākslas pasākumu īstenošanai un amatiermākslas kolektīvu darbības nodrošināšanai Rīgā, kā arī noteikumus par pašvaldības atbalstu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā.

Ņemot vērā, ka šie saistošie noteikumi ir jāpieņem Rīgas domē, bet pēc tam jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kā arī nepieciešams pieņemt lēmumus par konkursu nolikumiem un nepieciešami vairāki domes lēmumi par konkursu komisijām, ātrākais, kad varētu tikt izsludināta pieteikšanās konkursiem, ir aprīļa sākums.

Pieteikšanās konkursiem esot jāparedz vismaz trīs nedēļas, bet pieteikumu izvērtēšanai jāparedz vēl aptuveni 10 dienas. Līdz ar to pirmie konkursi varētu noslēgties vien maija vidū.

Gan atsevišķi opozīcijas, gan koalīcijas deputāti uzstāja, ka ir nepieciešams skaidri pateikt laika grafiku, lai kultūras, kā arī sporta jomas pārstāvji varētu sagatavoties dalībai finansējumu konkursos.

Deputāti pauda nožēlu, ka gandrīz pusgadu kultūras un sporta pasākumi netiks finansēti.

Kā uzsvēra deputāte Agnese Logina (PP), būtiskākā problēma esot bijusi komunikācijas trūkums. Viņa uzsvēra, ka līdz šim pasākumu finansēšana bija neskaidra un bija nepieciešami saistošie noteikumi. Tas esot ļoti būtisks solis pareizajā virzienā, skaidri definējot kritērijus, kam pašvaldība piešķirs finansējumu. 

"Es ceru, ka jau nākamgad un aiznākamgad varēsim redzēt labus augļus šiem lēmumiem," teica Logina.

Kā ziņots, atbalsts kultūrai un sportam Rīgā kavējas, jo tiek izstrādāti jauni saistošie noteikumi un kritēriji finansējuma piešķiršanai.

Kultūras nozares pārstāvji cēla trauksmi par kultūras procesu turpmāko likteni Rīgā, jo nav izsludināts neviens konkurss profesionālās kultūras atbalstam 2022. gadā.

Pērn Rīgas domes konkursā Rīgas festivālu mērķprogrammas finansēšanas konkurss tika atbalstīti 32 festivāli, tajā skaitā starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus, Dzejas dienas, nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs.

Tika arī atbalstīts Rīgas Starptautiskais kino festivāls, nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps, festivāls Prozas lasījumi, laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit, Rīgas Fotogrāfijas biennāle, RIXC Mākslas un zinātnes festivāls, Rīgas Operas festivāls, Starptautiskais Senās mūzikas festivāls, starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali, starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot, festivāls Komēta, Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas.

Līdz šim "Rīgas festivālu mērķprogrammas finansēšanas konkurss" tika izsludināts iepriekšējā gada rudenī un konkursa iesniegumu izvērtēšana parasti ilga vairākus mēnešus. Rezultāti tika paziņoti janvārī, februārī, kas apgrūtināja pasākumu plānošanu un realizāciju īpaši tiem pasākumiem, kas norisinājās pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja