Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sabiedrības spogulis un Minecraft pilsēta. Kaņepes Kultūras centrs tiešsaistē rīko festivālu Spēļu Fest

No šodienas, 16. februāra, līdz 21. februārim Kaņepes Kultūras centrs sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu rīko festivālu Spēļu Fest, kas būs veltīts dažāda veida datora un galda spēlēm, spēlētājiem, spēļu izstrādātājiem un spēļošanai.

Festivāla ietvaros interesentiem bez maksas būs iespēja tiešsaistē apmeklēt darbnīcas, diskusijas, lekcijas un citus pasākumus.

"Spēles gan atspoguļo kultūras paradumus, gan tos rada un pārstāv. Kad cilvēki iesaistās jebkāda veida spēlē – lai tā būtu datorspēle vai galda spēle Monopols –, viņiem ir jāpieņem cita, pilnīgi sveša perspektīva. Spēles šajā ziņā pārstāv un veido tik svarīgo līdzdalības kultūru. Spēļu Fest laikā mūsu mērķis būs apmainīties ar viedokļiem, pieredzi, idejām pāri robežām, kā arī, tā kā spēles ir sava veida sabiedrības spogulis, iepazīt tajās esošās, pazudušās un pārkāptās robežas," stāsta Kaņepes Kultūras centra kultūras programmas veidotāja Beatrise Amtinga.

Visi Spēļu Fest pasākumi pozicionēs spēles, spēļu attīstību un spēļošanu sociālā kontekstā, piemēram, saistībā ar dzimumu, vecumu, caurspīdīgumu, iznīcību un vidi, atklāj rīkotāji. Festivāla ietvaros šovakar plkst. 19 tiešraidē notiks Apaļā galda diskusijas: spēles un publiskā telpa, piedaloties dažādiem spēļu jomas pārstāvjiem, piemēram, programmētājiem, spēļu veidotājiem, scenāriju rakstītājiem un pašiem spēlētājiem. Ceturtdien, 18. februārī, plkst. 18 darbnīcā Dzimumu spēles tiks apspriests, kā visiem iekļaujošākas padarīt vietas, kas saistītas ar kādu dzimumu. Uzmanība tiks pievērsta gan anonīmā interneta riskiem un potenciālam, gan iniciatīvām par spēlēm, kas iekļautu visus dzimumus, lai tiktu radīts daudzveidīgāks spēļu saturs. Piektdienas vakarā festivālā notiks īsas formas diskusija Lightning Talk, kurā spēļu jomas dalībnieki, tajā skaitā no Vācijas un Dānijas, dalīsies pieredzē. Sestdien, 20. februārī, plkst. 13 darbnīca MineCrafting Cities: Inclusive urban planning with Minecraft aicina pievienoties ikvienu, kurš vēlas izpētīt pilsētas plānošanu, izmantojot radošo un aizraujošo spēli Minecraft. Dalībnieki tiks aicināti risināt problēmas, izstrādāt un konceptualizēt savas idejas par to, kā Rīga varētu kļūt patīkamāka un iekļaujošāka vieta ikvienam. Idejas arī tiks vizualizētas Rīgas Minecraft kartē. Plkst. 17 gaidāma diskusija un lekcija Kas veido spēli?, bet vakarā norisināsies DJ pasākums un performance The Sound of Games. Svētdien, 21. februārī, plkst. 14 festivālu noslēgs tīklošanās pasākums Iespēju tirgus, kurā būs iespēja tikties un aprunāties ar dažādu spēļu jomu pārstāvjiem.

Līdzīgus īsformāta festivālus, kuros tiks aicināti satikties konkrētas jomas dalībnieki, pārstāvji un interesenti, Kaņepes Kultūras centrs iecerējis rīkot arī turpmāk. Vairāk informācijas – Kaņepes Kultūras centra Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja