Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valdība apstiprina programmas Latvijas skolas soma finansējuma sadalījumu 2022. gadam

Valdība šodien apstiprināja noteikumus, kas nosaka kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma mērķi un finansējuma sadalījumu programmas īstenošanai 2022. gadā.

Kā informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra (LNKC) programmas Latvijas skolas soma pārstāve Inga Bika, finansējums tiek piešķirts izglītības iestāžu dibinātājiem, lai nodrošinātu, ka vairāk nekā 200 000 Latvijas skolēni katrā mācību semestrī varētu iepazīt Latvijas kultūras un mākslas norises.

Programmā Latvijas skolas soma finanšu līdzekļus proporcionāli skolēnu skaitam saņem izglītības iestāžu dibinātāji - pašvaldības, ministrijas, biedrības, nodibinājumi un uzņēmumi, kas īsteno pamata un vidējās vispārējas un profesionālās, tai skaitā speciālās izglītības programmas.

Pēc Bikas paustā, sadalot finansējumu, tiek ņemts vērā skolēnu skaits 2021. gada septembrī un lietots Ministru kabineta noteikumos norādītais reizinātājs. Tā kā šogad programmai piešķirtais finansējums ir 2,5 miljoni eiro, reizinātājs pirmajā pusgadā ir seši eiro, otrajā pusgadā - četri eiro. Nākamajos gados programmas finansējums atkal plānots 3,5 miljonu eiro apmērā.

Programmas saturu veido daudzveidīgas, profesionāli veidotas kultūras norises, ko piedāvā valsts un pašvaldību, kā arī neatkarīgās kultūras institūcijas un radošie profesionāļi. Kultūras norišu pieredzēšana sniedz skolēniem māksliniecisku baudījumu, raisa pārdomas par personīgi nozīmīgiem un sabiedriski aktuāliem jautājumiem, izklaidē un vienlaikus palīdz paplašināt redzesloku un apgūt mācību saturu.

Valsts finansējums paredzēts, lai segtu kultūras norišu ieejas maksu un biļešu izdevumus, piekļuves maksu digitālajām norisēm, transporta izdevumus, kā arī maksu par kultūras norises pakalpojuma nodrošināšanu.

Programmas Latvijas skolas soma vadītāja Aija Tūna norādīja, ka būtiska loma programmas Latvijas skolas soma īstenošanā ir skolu administrācijām, pedagogiem un programmas koordinatoriem, ar kuriem veidojas aizvien ciešāka sadarbība.

"Pedagogi iegulda lielu darbu, lai no plašā piedāvājuma izvēlētos pēc iespējas daudzveidīgas un vecumposmam atbilstošas kultūras norises, vienlaikus efektīvi izmantojot pieejamo finansējumu. Arī šajā semestrī daudzas kultūras norises jau notikušas un plāni tiek veidoti līdz pat semestra beigām," pauda Tūna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja