Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apturēts vēl viens "aplokšņu algu" maksātāju grupējums

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde, veicot 26 kratīšanas Rīgā, Ikšķilē un Valmierā, apturējusi kārtējā noziedzīgā grupējuma darbību, kas izvairījās no nodokļu nomaksas, izmaksājot darbiniekiem tā dēvētās "aplokšņu algas". Nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, valsts budžetam nodarīti zaudējumi vairāk kā 220 tūkstošu eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja VID.

Decembrī Finanšu policijas pārvalde sadarbībā ar Muitas policijas pārvaldes amatpersonām veica 26 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, automobiļos, birojos, kā arī būvniecības objektos. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi 9000 eiro apmērā, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi - darba algu izmaksu saraksti, darba laika uzskaites dokumenti, datori, mobilie telefoni - to saturs tiks izpētīts kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka organizēta personu grupa četru personu sastāvā laika posmā no šī gada janvāra līdz novembrim divos būvniecības uzņēmumos izmaksājuši grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba algu vairāk kā 280 tūkstošu eiro apmērā.

Minētajiem uzņēmumiem būvniecības objekti atradās Rīgā, Ikšķilē un Valmierā, un tajos nodarbinātie saņēma darba algas skaidrā naudā, kā rezultātā netika nomaksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, kā arī netika veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas vairāk kā 220 tūkstošu eiro apmērā.

Uzsākts kriminālprocess, četras personas ir atzītas par aizdomās turētajām. Šīm personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Top komentāri

reptilis
r
Pārskatijos ...domāju,ka OIK grupējums aizturēts.....bet,kā bija Zirņa jokā-Apzagt vienu – noziegums. Regulāri zagt no vairākuma – OIK maksājumi valsts ekonomiskās attīstības interesēs.
mhm
m
Saprotu, smagi ir valstij, ja ti jāpārtiek tikai no nodokļiem, tāpēc arī jāliek uzņēmējiem tik lieli nodokļi. lai tiem nepietiktu izaugsmei, kur nu vēl pienācīgām algām. Kas tas ir? Apburtais loks, vai arī speciāli izveidota sistēma?
sbs
s
A kāpēc neuzrakstījat , cik lieli zaudējumi nodarīti tiem aplokšņu naudas saņēmējiem? Vai par tiem nemaz nav pat jāminē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas