Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Policijas mājaslapā ikviens varēs ziņot par nelegālo preču tirdzniecības vietām

Ceturtdien, 21. jūnijā Iekšlietu ministrijā sadarbībā ar Valsts policiju notika preses konference, kurā tika demonstrēta jauna un interaktīva iespēja Valsts policijas(VP) mājaslapā ziņot par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām.
Valsts policijas mājaslapā iespējams ziņot par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām

Pakalpojuma mērķis ir veicināt VP un sabiedrības sadarbību nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietu apkarošanā, nodrošinot operatīvu informācijas apmaiņu. 

Valsts policijas mājaslapā ir ievietots baneris ar interaktīvu karti, kur iedzīvotāji var ziņot par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām Latvijā. Šī informācija automātiski tiks nosūtīta uz attiecīgo policijas nodaļu un nonāks iecirkņa inspektora rīcībā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzina, ka izveidotā informācijas sistēma ir viens no mūsdienīgiem veidiem, kā iedzīvotājs var sniegt informāciju VP. Ministrs izteica cerību, ka ar iedzīvotāju atbalstu jaunā sistēma palīdzēs apkarot nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecību valstī, kā arī veicinās katra iedzīvotāja iespēju iesaistīties šīs problēmas apkarošanā. Vienlaikus ministrija gatavo grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai pie atbildības varētu saukt ne tikai nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirgotājus, bet arī personas, kuru īpašumā notiek šī nelegālā tirdzniecība.

R. Kozlovskis: „Pasaules prakse ir pierādījusi, ka noziedzības mazināšanā liela nozīme ir sabiedrības iesaistei un veiksmīgai tiesībsargājošo iestāžu sadarbībai ar sabiedrību, nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām. To ir pierādījusi mūsu pašu pieredze Kurzemes reģionā, Talsos, kur noziedzīgu nodarījumu skaits, iecirkņu inspektoriem, sadarbojoties ar sabiedrību, ir samazinājies par 20%. Esmu pārliecināts - jo vairāk policija strādās preventīvi, novēršot iespējamos noziedzīgos nodarījumus, izglītojot un uzklausot sabiedrību, jo zemāks būs noziedzības līmenis”.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādīja: „Iedzīvotāju aptaujās cilvēki ir izteikuši gatavību sadarboties ar Valsts policiju informācijas sniegšanā, vienlaikus norādot, ka dažkārt vēlētos izmantot mūsdienīgus saziņas līdzekļus, kāda ir arī šodien prezentētā jaunā informācijas sistēma”. 

Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta Politikas ieviešanas nodaļas vadītājs Jānis Bekmanis uzsver, ka sabiedrības iesaiste ir svarīga narkotiku apkarošanas jomā, jo narkotiku tirdzniecība ir izteikti latenta noziedzības forma. „Cilvēki ir ļoti neieinteresēti ziņot par to, jo baidās par atriebību no narkotiku tirgotāju puses, tāpēc atzinīgi vērtējama šī jaunā ziņošanas sistēma, kas ļauj saglabāt ziņotāja anonimitāti,” norāda J. Bekmanis.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas