Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kokneses novadā izsludināta sabiedriskā apspriešana robežu maiņai ar Ogres novadu

Līdz 15.maijam Kokneses novada dome veic publisko apspriešanu ar mērķi noskaidrot Kokneses novada iedzīvotāju viedokli par Kokneses un Ogres novadu administratīvo teritoriju robežu grozīšanu, informē Kokneses novada pašvaldībā.

Šāda pašvaldības iecere un publiskā apspriešana tiek īstenota, lai vēsturiski Kokneses pagasta un Bebru pagasta teritorijās ietilpušās teritorijas iekļautu Kokneses novadā un izveidotu optimālu novada teritoriju.

Iedzīvotāju viedoklis tiks noskaidrots par novadu robežu pārbīdi divās teritorijās, kas nedaudz palielinātu Kokneses novadu.

Pašvaldība noskaidro, vai iedzīvotāji atbalsta Kokneses un Ogres novadu administratīvo teritoriju robežu grozīšanu, nosakot to pa Lobes ezera vidu atbilstoši ezera krasta līnijai Kokneses novada pieguļošajām zemēm.

Nosakot robežu pa Lobes ezera vidu atbilstoši ezera krasta līnijai pieguļošajām Kokneses novada Bebru pagasta zemēm, daļa Ogres novadā esošā Lobes ezera iekļautos Kokneses novadā.

Tāpat sabiedrībai tiek vaicāts, vai tā atbalsta Kokneses un Ogres novadu administratīvo teritoriju robežu grozīšanu, nosakot to atbilstoši vēsturiskajām robežām pēc stāvokļa uz 1940.gada 21.jūliju - nosakot novadu robežu pa Lokmanes upi.

Nosakot 1940.gada robežu pa Lokmanes upi, Kokneses novada Bebru pagasta administratīvajā teritorijā tiktu iekļauti četri zemesgabali no pašreizējā Ogres novada.

Apspriešana tiek īstenota, iedzīvotājus aptaujājot anketās. Anketas pieejamas pagastu pārvaldēs un pašvaldības mājaslapā "www.koknese.lv". Sniegtās atbildes būs konfidenciālas un tiks izmantotas tikai apkopotā veidā. Aptaujas rezultātu apkopojums tiks publicēts laikraksta "Kokneses Novada Vēstis" jūnija izdevumā un ievietots Kokneses novada domes mājaslapā. Viens respondents drīkst aizpildīt tikai vienu anketu.

Aizpildītās anketas jāievieto speciāli tām paredzētajās aptaujas kastītēs, kuras atrodas Kokneses novada domes ēkas pirmā stāva foajē, Bebru pagasta pārvaldē, Iršu pagasta pārvaldē vai tās jānodod domes un pagastu pārvalžu sekretariātos, pagastu bibliotēkās, vai arī tās ir iespējams nosūtīt pa pastu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas