Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pašas spēkiem Rēzekne spētu tikai izdzīvot, bet ne attīstīties

Rēzeknē līdzīgi kā citās Latvijas lielākajās pilsētās pēdējos desmit gados Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļi piesaistīti galvenokārt ielu, kā arī citu infrastruktūras objektu sakārtošanai, tomēr izmaksu un nozīmes ziņā par vērienīgākajiem projektiem uzskatāms Latgales vēstniecības GORS jeb Austrumlatvijas koncertzāles projekts, kā arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs Zeimuļs, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Šie objekti, kā norāda Rēzeknē, veicinājuši ne vien vietējo iedzīvotāju pašapziņu un reģiona prestižu, bet arī ievērojami uzlabojuši pilsētas tūrisma statistiku. Tomēr, lai Rēzeknē izaugsme turpinātos, pilsētas vadībai vēl daudz darāms - nepieciešams veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību, radīt jaunas darba vietas, sakārtot pilsētas infrastruktūru, kā arī iekustināt līdz šim gauso daudzdzīvokļu namu renovēšanu.Kā liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija, kopš 2004.gada Rēzeknes pilsēta kopumā piesaistījusi aptuveni 84 miljonus eiro lielu ES struktūrfondu finansējumu. Par šo naudu realizēti vairāki nozīmīgi projekti, tajā skaitā veikta vērienīgā Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija. Latgales Reģionālās televīzijas žurnāliste Lāsma Zute maģistrālās ielas rekonstrukciju uzskata par vienu no svarīgākajiem projektiem pilsētā, jo iepriekš Atbrīvošanas aleja bijusi katastrofālā stāvoklī - Zute atminas, ka pavasarī, nokūstot sniegam, skatam pavērušās neskaitāmas bedres, kurās mašīnas pazaudējušas riteņus. Par ES finansējumu rekonstruētas arī citas svarīgākās ielas, to skaitā Stacijas iela, kā arī uzbūvēts satiksmes pārvads un atjaunota Gājēju iela.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševics (SC) neslēpj, ka teju visas investīcijas, kas pēdējos gados ienākušas Rēzeknē, ir ES struktūrfondu finansējums - bez šīs naudas pilsēta spētu tik vien kā izdzīvot, taču par attīstību nevarētu būt ne runas. Mērs uzskata, ka pašvaldība bijusi aktīva Eiropas naudas apguvēja, par ko liecina ne tikai uzlabotais ielu stāvoklis, bet arī vērienīgie, plašu rezonansi guvušie objekti - Austrumlatvijas koncertzāle un radošo pakalpojumu centrs Zeimuļs.

Definējot nākamās ES fondu plānošanas perioda prioritātes, domes vadības un aptaujāto rēzekniešu domas ir līdzīgas - kā viens no svarīgākajiem uzdevumiem tiek minēts atbalsts uzņēmējdarbībai, kā arī jaunu darba vietu radīšana. Savukārt Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas uzņēmuma SIA Verems direktors Jānis Staris norāda - lai gan nav iespējams nepamanīt pilsētā līdz šim veiktos ielu remontdarbus, pašvaldībai jāturpina veikt uzlabojumus infrastruktūrā.

Pašvaldībai vairāk jādomā arī par daudzdzīvokļu namu siltināšanu, jo Rēzeknei lielo pilsētu vidū šajā ziņā līdz šim veicies vissliktāk - patlaban nosiltinātas tikai trīs ēkas, vēl par trim namiem noslēgti līgumi.

Vairāk lasiet Anetes Ugaines rakstā Pašas spēkiem attīstīties nespētu laikrakstā Diena otrdien, 15.aprīlī!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas