Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Premjers: Nacionālā apvienība eiro ieviešanas jautājumā pieņems "atbildīgu lēmumu"

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) domā, ka nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pieņems "atbildīgu lēmumu" jautājumā par eiro ieviešanu.

Premjers trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja, ka nacionālā apvienība pašreiz nav izvirzījusi nekādas prasības saistībā ar plānoto eiro ieviešanu, kā arī nav izrādīta vēlme padarīt eiro par "tirgošanās objektu".

Dombrovskis uzsvēra, ka eiro ieviešana ir stratēģiski svarīgs jautājums, kuru nedrīkst saistīt ar politisko tirgošanos. "Bet pašreiz no nacionālās apvienības puses nekas tāds nenotiek. Cita lieta, ka viņi tiešām organizē diskusiju, kurā aicina gan eiro ieviešanas atbalstītājus, gan pretiniekus, lai izvērtētu plusus un mīnusus," teica valdības vadītājs, bilstot, ka šodien šie jautājumi tiks pārrunāti arī ar pašas nacionālās apvienības pārstāvjiem.

"Domāju, ka nacionālā apvienība pieņems atbildīgu lēmumu," pārliecināts premjers.

Arī prezidents sacīja, ka viņš vienmēr paudis nostāju, ka Latvijai 2014.gadā ir jāpievienojas eirozonai. "Es neredzu labāku risinājumu uz šo brīdi," sacīja prezidents. No viņa teiktā noprotams, ka prezidents šajā jautājumā neplāno stāvēt malā un jau nākamgad plāno tikšanās ar iesaistītajām pusēm, lai runātu par nepieciešamību ieviest eiro.

"Vismazāk ir runāts par to, ko iegūs katrs cilvēks no eiro ieviešanas. Tiek uzsvērts valsts, uzņēmēju ieguvums," sacīja Bērziņš.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK šodien vēl paredzēta diskusija par eiro ieviešanas ģeopolitiskajiem aspektiem, pēc kuras tiks pieņemts lēmums par nostāju eiro ieviešanas jautājumā.

Šodien plkst.14 paredzēta VL-TB/LNNK frakcijas sēde, tomēr tajā nav plānots pārrunāt jautājumu par eiro, jo diskusija par eiro ieviešanas ģeopolitiskajiem aspektiem notiks plkst.15. Pēc šīs diskusijas VL-TB/LNNK plāno vienoties par nostāju jautājumā par eiro.

Diskusija notiks nacionālās apvienības birojā, Kaļķu ielā 11, tomēr plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem šis būs slēgts pasākums, aģentūrai LETA sacīja partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa. Uz diskusiju aicināts arī premjers Dombrovskis, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī dažādi eksperti.

Pirmdien VL-TB/LNNK jau diskutēja par ekonomiskajiem argumentiem par un pret eiro ieviešanu. Diskusijas mērķis esot bijis dot iespēju izvērtēt ekonomiskos argumentus, un nebija plānots pieņemt lēmumu.

Kā ziņots, vairāki nacionālās apvienības deputāti pauduši šaubas, vai jābalso par eiro ieviešanu Latvijā.

Savukārt ceturtdien, 13.decembrī, Saeimas plenārsēdē paredzēts pirmajā lasījumā izskatīt eiro ieviešanas likumprojektu, kuru galīgajā lasījumā varētu pieņemt 31.janvārī.

Latvija eirozonai plāno pievienoties no 2014.gada un jau tagad sekmīgi pilda Māstrihtas kritērijus, kas ir nepieciešami, lai to uzņemtu eirozonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas