Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +19 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dombrovskis: VL-TB/LNNK un SC jābeidz šķelt sabiedrību

Nacionālā apvienība un "Saskaņas centrs" (SC) visus iepriekšējos gados ir pieradušas savus vēlētājus biedēt viena ar otru, faktiski strādājot uz sabiedrības šķelšanu, taču šī retorika tagad būtu jānoliek malā un jāparāda, ka šie politiskie spēki ir gatavi arī konstruktīvi strādāt pie ekonomikas un sociālajiem jautājumiem, otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" uzsvēra pašreizējais premjers un "Vienotības" sarunu vedējs Valdis Dombrovskis.

"Visus iepriekšējos gadus "Saskaņas centrs" un Nacionālā apvienība ir pieraduši savus vēlētājus biedēt vienam ar otru, vilkt visādas sarkanās līnijas, faktiski strādāt uz sabiedrības šķelšanu. Mūsuprāt, visas šīs retorikas jānoliek malā, šīs sarkanās līnijas jānodzēš un jāparāda, ka šīs partijas spēj ne tikai biedēt vēlētājus viena ar otru, bet spēj arī konstruktīvi strādāt pie ekonomikas un sociālajiem jautājumiem," norādīja "Vienotības" līderis.

Uz jautājumu, vai "Vienotība" neredz nekādu iespēju atbalstīt Zatlera Reformu partijas (ZRP) piedāvāto koalīcijas modeli - ZRP, "Vienotība" un SC -, Dombrovskis vien atkārtoti uzsvēra, ka "Vienotība" par optimālāko modeli 11.Saeimā uzskata tādu koalīciju, kurā būtu "Vienotība", ZRP un Nacionālā apvienība, tādējādi izslēdzot spēkus, kas iepriekšējā Saeimā balsojuši oligarhu interesēs. Savukārt kā atlernatīvais risinājums ir papildus trīs partiju koalīcijai piesaistīt SC, kas gan prasītu "zināmu politisko uzdrīkstēšanos".

"Mūsu piedāvājums ir ļoti skaidrs - ja mēs ejam uz koalīciju "Vienotība", Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība, mēs to varam darīt kaut vai šodien, šeit nekādu problēmu nav. Ja mēs redzam, ka citiem potenciālajiem koalīcijas partneriem ir cits redzējums uz koalīciju, tad ir jāmeklē kādi iespējamie risinājumi. Vai ir iespējama šāda četru partiju koalīcija, vai ir iespējama šāda divu partiju koalīcija ar līgumiem, savukārt, ar "Saskaņas centru" un Nacionālo apvienību, vai kādi citi risinājumi, par to ir jādiskutē," skaidroja Dombrovskis.

Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka arī ZRP atbalsta "Vienotības" rosinājumu veidot četru partiju koalīciju vai arī sadarbību ar pārējiem diviem politiskajiem spēkiem veidot uz līguma pamata. Savukārt tas, kuru no šiem modeļiem izvēlēties, kļūs skaidrs sarunās.

"Pašreiz mēs esam pieņēmuši lēmumu šīs partijas kopīgi ar Zatlera Reformu partiju uzrunāt, un par tālākiem soļiem lemsim pēc šī nākamā sarunu raunda," norādīja Dombrovskis.

"Mēs arī neizslēdam "Saskaņas centru" kā valdības locekli, bet prioritārā secībā mēs tomēr kā prioritāru uzskatām koalīciju "Vienotība", ZRP un Nacionālā apvienība, un esam gatavi šo koalīciju, ja ZRP uz to uzstāj, paplašināt un meklēt veidus kā iesaistīt pie šāda koalīcijas modeļa arī SC vai arī veidot "divi plus divi" modeli - "Vienotība" un ZRP un uz līguma pamata Nacionālā apvienība un "Saskaņas centrs"," vēl piebilda "Vienotības" līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas