Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

"Eiropiešu dzīvesveids" apdraudēts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reptilis
r
Jūs to nezinājāt? Strādā ķīnieši.....
pamparam
p
Uiuiuiuiu, Ziles kungs, taalu ar jums mees netiksim. Labi, ka jus Parlamentaa esat pavisam mikroskopiskaa politiskajaa grupinaa. Lielu launumu lidz ar to nenodariisiet...
Rolands
R
Kad Zīle rosinās ieviest progresīvo ienākuma nodokli,samazinātu PVN pārtikai un obligāto veselības apdrošināšanu?
Toto
T
Mazāk,Zīles kungs runāsim par finanšu disciplīnu,hedžfondu,subordinētiem kapitāla ieguldītājiem,Eirozonas izaugsmes un stabilitātes padziļinātu reformu,portfeļu menedžeru pārstāvētajiem fondiem un makroekonomiskās nelīdzsvarotības risku eirozonā,bet gan pavisam konkrēti par nepieciešamību tieši Latvijā paaugstināt vēl,jau tā visā pasaulē otru augstāko PVN likmi pārtikai,nevis luksusa precēm un pakalpojumiem,aplikt ar dubultotu nekustamā īpašuma nodokli ģimenes vienīgo mājokli,nenosakot pat dzīvojamās platības neapliekamo minimumu,tā vietā,lai ar pienācīgu nodokli apliktu bagātnieku miljonos vērtējamās pilis un villas un ieviestu ienākuma nodokli pēc maksātspējas, kā citās ES valstīs un Starptautiskā valūtas fonda un Pasaules bankas mītnes zemē-ASV!Parunāsim par šķēršliem,kas Latvijai traucē,sekojot,ne jau Zviedrijas,bet Igaunijas piemēram,apvienot Veselības un Labklājības ministrijas,ieviest visu strādājošo un viņu ģimeņu obligāto veselības apdrošināšanu un pat bezmaksas augstāko izglītību valsts augstskolās!Zīles kungs mums varētu izskaidrot,kāpēc:"Lētāka nekā mūsu valstī pārtika un bezalkoholiskie dzērieni ir arī Slovākijā(81% no ES vidējā līmeņa),Ungārijā(79%),Čehijā(75%),Bulgārijā(68%),Rum ānijā(66%) un Polijā(64%)."Sk."Baltijā dārgākā pārtika ir Latvijā",Post Factum,29.jūnijā 2010.Uzskaitītās visas taču ir tādas pat jaunās ES dalībvalstis kā Latvija!Tikai šajās valstīs ikdienas pārtika netiek aplikta ar 22% PVN likmi,par ko nobalsoja arī abi TB/LNNK deputāti! Slovākijā tā ir 10%,Ungārijā-18%,Čehijā-9%,Bulgārijā-7%,Rumānijā-9%, Polijā-3%.
Otto
O
Daudz vairāk apdraudēts ir latviešu dzīvesveids,jo salīdzinājumā ar pārtikas cenām un PVN likmēm pārtikai Rietumeiropā,Latvijas pārtikas cenas un, pavisam drīz,jau 22% PVN tādām luksusa precēm,kā maize un piena produkti,visvairāk apdraud mūsu pašu izdzīvošanu!
Juhans
J
Uz mums tie labumi neattiecas, jo mēs esam cita Jevropa.
hallo
h
kapec jus nerunajat par to cik sanem eurodeputats brisele menesi? ap 10,000 EUR algu un parejas piemaksas! gada tads deputats eiropas nodoklu maksatajiem izmaksa ap 300,000 EUR! jums neliekas ka tas ir par daudz, ja vietejiem pensionariem jadzivo, jaed utt. par 100 ls menesi?!!! tiesi tik cik maksa videji laba restorana viena vakara brisele vakarinas 2 cilvekiem!
to Juulis
t
tu sev esi pajautājis ,kāpec tas ta ir,ka visas eiropas darba vietas sen jau pārceltas uz velns zin kurieni?Gribi darba vietas ,tādas kā Ķīna vai Indijā par 50 dolāri mēnesī.Tūlīt varu noarganizēt.Tikai pat mūsu bomži par tādu naudu negrib strāda.Tā kā gribam vai nē,gan eiropai gan mums nāksies samazināt savu apetīti uz LABO dzīvi.
pmlks
p
kad beidzot mūsu brēcējiem pieleks, ka "cilvēka cienīgu dzīvi" kādu baudīja vācu pensionāri, 90-tajos, kad to labklājību nodrošināja pēckara gadu bērnu dzimstības bums un iebraukušie turku viesstrādnieki, mēs NEESAM nopelnījuši un visticamāk NEKAD nenopelnīsim.
Juulis
J
Manuprāt stāvoklis ir daudz nopietnāks. Pensijas nav galvenā problēma, galvenā problēma ir bezdarbs. Eiropa stāv milzīga bezdarba priekšā, jo Eiropas rūpniecība iznīkst. Latvija ir flagmanis bezdarba frontē, citas zemes tai draudzīgi sekos.
DD1
D
Jūs, Zīles k-gs, noteikti esat Eiropas cilvēks un kā tāds mums reiz Milānas lidostā aizgājāt nomas mashīnu rindā priekshā. Starp citu, mēs savu pasūtīto auto tā arī nedabūjām, jajadzēja pāri par 300 km braukt ar taxi.
šņaga
š
problēma jau ir daudz dziļāka. Pašlaik tiek domāts, kā salāpīt pastāvošo sistēmu un turpināt rullēt. Lai gan sistēma ir sasniegusi savu iespēju robežas un ir jāmaina pašos pamatos. Diemžēl tas nozīmē ļoti daudziem atteikties no saviem plāniem un saviem solījumiem. Vēsturiskā pieredze rāda, ka valdošās kastas drīzāk vilks līdz pilnīgam sabrukumam, nekā būs gatavas veikt pārmaiņas. Vai arī saņemsies pārmaiņām tikai tad, kad sabrukuma procesi jau būs neatgriezeniski. Labs piemērs nesenā pagātnē ir Padomju savienības gals.
Jass
J
Kā vienmēr labs Zīles konspekts, BET rīcība tad no latviešiem ne pašmājās, ne ārvalstīs nav nekāda spīdošā!!
Lelle
L
Tad kāpēc, ziļuk, mums jāstājas tajā bankrotējušajā EURO zonā?
Arturs - Pensionars
A
Acīmredzot ES ir mēģinājuns pavilkt garumā kādas impērijas izdzīvošanu.Vēsture liecina,ka sabrukuši līdz šim ir pilnīgi visi cilvēku mākslīgie veidojumi.Un tikai kapitālisma ietvaros var pieminēt Spāņu impēriju,Holandes pasaules valdījumus,20 gs. - Krievijas ,Austro-Ungārijas,vācu ķeizera Vilhelma II ,Osmaņu impēriju sabrukumu pēc I pasaules kara,tad Hitleriskā reiha un Japāņu militāri agresīvo impēriju satriekšanu un Britu impērijas izdzišanu tās teritoriālo pārvaldījumu vietā parādoties Indijai, Pakistānai,Bangladešai ,Āfrikas valstīm un citām valstīm.1991.g. sašķida par mūžīgo varenības centru sludīnātā ,mūsu paaudzei tik pazīstamā PSRS.Nelīdzēja ne 30000 tanku,ne 7000atombumbu un galviņu,ne garnizoni Berlīnē,sašķīda un viss.Tagad agonizē ASV un ES,varbūt visu 21.gs.,bet Ķīna un Indija izvirzās jaunajos līderos.Kad 21.gs.beigās uz zemeslodes būs 10-12 miljardi iedzīvotāju,cerēt,ka 1 miljards eiropeiski balto varēs kautko diktēt ir naivi.Domāt šobrīd pieņemtajās labklājības kategorijās vēl naivāk,jo sakarība resursi,t.sk.visparastākais tīrais ūdens,labklājība,cilvēces vairākumam būs pavisam citā vērtē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlamies lielāku skaidrību visā šajā procesā

Par to, kādi zemūdens akmeņi varētu apgrūtināt valdības koalīcijas vienošanos par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu, Progresīvo Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Andri Šuvajevu iztaujā...

Nākamnedēļ gaidāms vēsāks laiks

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, nākamās nedēļas vidū iespējams krasāks temperatūras kritums, liecina jaunākās laika prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas