Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kauls bez gaļas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rekur
r
Komentējot iepriekšējo. Līdzīgi kā ASV, Prezidents nepiedāvās Parlamentam balsot par visu valdību kopumā, kā vienu bloku. Mums ir vajadzīgi 10-12 ministri. Katra kandidatūta tikspiedāvāta atsevišķi. Varbūt pat 2-3 kandidatūras uz izvēli. Viena ministra neapstiprināšana nekādā veida neietekmes valdības stabilitati un viņas darbības plānu. Stabilitāte. Valdība pastāvēs likuma noteiktos 4 gadus un nekādu valdības krīžu. Ja viens ministrs "sasmērēsies", kā piem.VFR vācietis ar savu doktora disertāciju, viņu nomainīs, bet valdības stabilitāti un kursu tas nekādi neietekmēs. Lai padarītu politiku demokrātiskāku vajag pēc iespējas vairāk amatpersonu ievēlēt tiešas vēlēšanās- KNAB vad., ģenerālprokuroru, valsts kontrolieri Rīgas mēru uc. Tad šīs amatpersonas kļūst neatkarīgas no partiju gribas. Lētāk ir 1x gadā sarīkot tautas nobalsošanu par visiem svarīgiem jautājumiem un ievēlēt galvenās amatpersonas, nekā raudat, ka no valsts kases atkal pazuduši 100 miljoni. Ikgadējs referendums+ vēlēšanas izmaksās tikai 2-3 milj.ls un tas ir vismaz 20x lētak par to, ko partijas gada laika nozags. Ir vesels asortiments lētu un efektīvu politisku risinājumu Latvijai, kuri citās valstīs ir jau sevi pierādijuši, bet par to jāuzraksta vesela grāmata ( apm. 150 lpp). Komentāros to tik gari nevar izklāstīt. Mums ir javeido Jauna Latvijas 3. Republika! Cita ceļa nav!
Ieva
I
1. Pat ja valdību iecels prezidents, krīze būs tiklīdz par kādu no ministriem atradīs ko kompromitējošu, un, ja vajadzēs, obligāti atradīs.... Kaut vai zināšanu trūkumu.... 2. Attīstības plānu valdība var izstrādāt arī tagad. Gribi teikt, ka, ja aiz ministriem nestāvēs partijas, tad viss būs citādi? Pirmkārt kas teica, ka nestāvēs? Otrkārt, ja partiju nebūs, būs lauleņi, bērni, draugi, paziņas, skolasbeidri..... 3. Kas ir nacionālās intereses? 4. Partijas iejaukties varēs, ja vien tās neaizliegs....UN VIENĪGAIS, KĀ PANĀKT, LAI VALDĪBA STRĀDĀ 4 GADUS, IR AIZLIEGT CILVĒKIEM TO GĀZT. Jo cerēt, ka tā strādās tik enerģiski, lai visiem patiktu....
rekur
r
Raksts ļoti demagoģisks. Lai sajauktu cilvēkiem prātu. Atbildības trūkums politikā izriet no tā , ka Latvijā Likumdevēju vara un Izpildu vara nav viena no otras nodalīta. Latvijā valda Partiju Koalīcijas Padome. Kas-izdod likumus, paši sevi ieceļ amatos, ieceļ visus valsts ierēdnus, dala valsts pasūtījumus un budžeta līdzekļus,pati sevi kontrolē. Šādā situācijā nekādas attīstības un izejas no krīzes Latvijā nekad nebūs. Viss te aprakstītais Latvijas politiķiem bija zināms vēl 1925.g. pēc Pirmās Saemas termiņa. Ministru prezidents Juraševskis, Skujenieks, Čakste un virkne politiķu-juristu vēl toreiz ierosināja izmainīt Satversmi, kura neatbilst Latvijas politiskajām realitātēm. Nav piemērota. Bet vairumam politiķu viendienīšu šādas izmaiņas solija tikai treknas iztikas zaudēšanu un jautajums palika bez risinājuma līdz pat 1934.g., kad Saemu atlaida. Visas tautas vēlētam prezidentam Latvijā pozitīva loma būs tikai vienā gadījumā- ja šis prezidents veidos un vadīs valdību- t.i. vadīs Izpildvaru. Labumi: 1. ValdIba stabili strādās 4 gadus un nebūs valdības krīžu. 2. Valdība izstrādās Attīstības plānu un, katram ministram būs konkrēti uzdevumi, naudas līdzekļi un termiņi savu uzdevumu veikšanai. Visi valdības locekļi būs personīgi atbildīgi par to lai izpildītu savu sadaļu kopīgā plānā. 3. Šeit dominēs kopīgās Nacionālās intereses un nevis atsevišķu partiju ministriju intereses. 4. Partijas nevarēs iejaukties ministriju darbā un gāzt pirms termiņa Prezidentu, atsevišķus ministrus. Bez šaubām , javiņi nebūs rupji parkāpuši likumus vai izdarījuši kriminālnoziegumu. Saemas partijas šādā Politiskajā sistēmā varēs nodarboties ar savu tiešo pienakumu- Likumdošanu. Vairāk nevarēs dalīt amatus un naudu.
Una
U
Francijas,Itālijas,Spānijas,Slovēnijas,Lielbritānijas,Ka nādas,ASV u.t.t. progresīvo nodokļu un māžoritāro vēlēšanu sistēmu,tautas vēlētu prezidentu!
vēlētājs
v
Latvijā pirmkārt ir jāmaina vēklēšanu sistēma!
Ieva
I
Derēja vismaz komentārus pierakstīt. Jo, re, Vetis, paskaidroja, piemēram, ka viņaprāt zina, ko domā visa tauta, un ka domā tā tieši tāpat kā Vetis, tas nekas, ka ne viens vien ir izteicies, ka tādu prezidentu nevajag vispār.....Bet pielikt vienu zvaigznīti tāpat vien, piemēram, tāpat vien, ko reiz teica interfrontists, vai tāpat vien, ka tie partiju reitingi ir tādi maigi...Īpaši, ja salīdzina ar Saeimas un valdības vērtējumiem, un patur prātā, ka tas arī reāli ir viss, pēc kā spriež par partiju.....
mēs it kā cīnāmies.
m
Neatceros kad būtu jūs pilnvarojis izteikties manā vietā ! Lūdzu atgādiniet! Žēlojami, ja tik "drosmīgu" uzstāšanos rotā vienīgi krelles...
Ieva
I
To jau interfrontists, tiesa neatceros, Dīmanis vai Aļeksejevs, vēl astoņdesmitajos teica, ka neesam izauguši līdz neatkarībai....Tik, ko tas prezidents tur mainīs? Priekšlasījumus lasīs par to, ka jādomā ar galvu, ka nedrīkst slinkot, tikai tāpēc ka augšas slinko, spert tikai tāpēc, ka augšas sper.....
Jūlis
J
Ne jau prezidenti bija tie nelaimes putni, bet gan pati saeima. Tas bija naivums un alkatība, kas sagrāva mūsu ekonomiku. Saeima bija šo īpašību iemiesojums. Tādiem, kādi mēs bijām, nedrīkstēja dot neatkarību. Tik naiviem un vientiesīgiem ar alkatības rozīnītēm neatkarība ir sods. Mēs saņemsim tik bargu sodu, ka maz neliksies. Nākamais mūsu piedzīvojums būs pensiju apgriešana, vai lata devalvācija, drīzāk pēdējais.
Ieva
I
Es nebiedēju, vienkārši konstatēju faktu, ka Rumānijā darījās tieši tas pats, kas pie mums: visi cits ar citu kašķējās, tāpēc VIENS Vlads Drakula, liekot lietā mietus, izmainīja uz mieta neuzsēdināto pavalstnieku attieksmi pret dzīvi. Savukārt vietējie, PAR KURIEM TU PATS VĒLĒJI (pat tad, ka balsoji par sīkpartijām), ir pavisam cita bilde, jo vienīgais, kas viņiem rūp, ir piebāzt paša ķešas! Un nevis prezidents to atrisinās (jo, kā rāda nevienas vien valsts pieredze, vienīgaiss valsts valdnieks spēj tā zagt, ka mums pat sapņos nav rādījies...), bet apziņa, ka neviens politikānis tā vienkārši par cilvēku nav palicis!
Normunds
N
Piekrītu ka šajā laikā veikt pārmaiņas varētu tikai likumdošanapar Valsts pārvaldi.Bet pašu pārvaldi mainīt tikai pēc nākamā Prezidenta ievēlēšanas undarbības termiņa beigām.Lai būtu redzams finansējums un nepieciešamie likumi šadu izmaiņu veikšanai.Šobrīd izskatās ka reālo darbu vietā grib nomainīt bildes varas galerijā.Bet ir redzama arī tendence,kad pie varas esošie tomēr vēlas saglabāt varas grožus arī pār Tautas vēlētu Prezidentu.Kamēr viņi neatradīs šīs iespējas tikmēr neko nedarīs.Kā tas piemēram ir ar Nulles deklarāciju.Kamēr nebija sazagušies un atraduši iespējas nozagto noslēpt 20 gadu garumā bija tikai runas.Tagad pieķēras Prezidenta amatam.Tātad ir vēlme radīt struktūru kas dos iespēju iegūt varu savādāk nekā iepriekš.Redzēsim ko nākotnē radīs!
Vetis
V
Nekādas muļķīgas aptaujas nav vajadzīgas. Ir vajadzīga iespēja mainīt kursu,kurš Latviju ir novedis bezdibeņa malā. Tautai ir jādod šī iespēja-balsot! Drakula bija despots. Grāfs,sīka vienība. Latviju nevajag biedēt ar Drakulām.Bez viņa pensionāri ir sasēdināti uz bada mietiem. Pakārti izmisuma cilpās. Nobendēti ar nabadzības slimību- tuberkulozi. Genocīda dēļ ļaudis pametuši savu tēvu zemi simtiem tūkstošiem! Tauta cietusi vairāk kā Staļina laikos. Kapu lauki klāj Latviju. Bezkaunības mēris atņem latviešīem ticību cerību,cieņu un godu. Un šādos apstākļos biedēt Latviju ar Drakulu.... Smiekli nāk. Drakula ir nieks salīdzinot ar Latvijas bendēm. Saeimas neliešiem. Ierēdņiem-asinsūcējiem! Un viņu pakalpiņiem žurnālistiem-kangariem
Sirmais
S
Ievai ir taisnība, bet tas neattiecas uz latviešiem latvietis ar latvieti ne par ko nevienosies nekad.Tāpēc latvietim ir vajadzīgs diktators. Cita lieta,ka latvietis ir gatavs bučot kājas svešajiem, vienalga vai tie krievi,vācieši vai angļi.
Mampe Šnabdeguns
M
Daļējas pārmaiņas....
Если верить словам, что деньги и человеческие ресурсы есть зло, то кто тогда Барак Обама? Да и остальные президенты США? Ведь они именно и выиграли так: с деньгами и человеческими ресурсами. Я до сих пор получаю на электронную почту письма от команды Обамы. Так и собираются "человеческие ресурсы". "Turklāt tas vairos no tautas attālinātas varas daudzumu valstī un naudas nozīmi politikā, pret ko taču mēs it kā cīnāmies. Vai kāds ir aizdomājies par to, ka vispārējās prezidenta vēlēšanās iespējas uzvarēt ir tikai politisko partiju kandidātiem, jo viņiem ir nauda un vajadzīgie cilvēkresursi kampaņai?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas