Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijā sašutuši par Stankeviča ideju apvienot 16.marta un 9.maija pasākumus

Stankevičs intervijā laikrakstam _Neatkarīgā Rīta Avīze _norādījis: “Mana ideja varētu šķist ķecerīga, tomēr to pateikšu. Kāpēc gan neuztaisīt vienu piemiņas dienu tiem, kas atzīmē 16.martu, un tiem, kas svin 9.maiju? Tātad - abām pusēm kopā. Mums taču ir Brāļu kapi - tur nāve izlīdzina un samierina visas karojošās puses. Karavīri tur guļ blakus cits citam un vairs nestrīdas. Tas ir labs izlīguma variants. Un tādu izlīgumu varētu pieņemt arī dzīvie, un mēs visi kopā aizlūgtu par viņu mūžīgo mieru.”
Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ir sašutusi par Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes arhibīskapa-metropolīta Zbigņeva Stankeviča pausto ideju organizēt kopīgu piemiņas dienu tiem, kas Latvijā pulcējas Leģionāru piemiņas dienā jeb 16.martā un Uzvaras dienā jeb 9.maijā.

Krievijas ĀM pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma pārākuma jautājumos Konstantīns Dolgovs aģentūrai RIA Novosti norādījis, ka pēc būtības Stankeviča ideja paredz pielīdzināt esesiešu piemiņas dienu Uzvaras dienai, kas zaimo to miljonu piemiņu, kas krituši no nacistu un viņu līdzgaitnieku rokām.

Dolgovs pauž pārliecību, ka šai iniciatīvai nav nekā kopīga ar īstenām rūpēm samierināt Latvijas sabiedrību un tā tikai veicina rasistiskus un ksenofobiskus noskaņojumus un pastiprina starpetniskos pretnostatījumus Latvijā.
"Rēķināmies, ka Latvijas varas institūcijas atradīs sevī vīrišķību un veselo saprātu norobežoties no šādiem ierosinājumiem," norāda Dolgovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas