Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Lembergs: Loģiskākā būtu SC un ZRP valdība, "lielākos grēkāžus" atstājot opozīcijā

Ņemot vērā šovasar notikušā referenduma un 11.Saeimas vēlēšanu rezultātus, loģiskākā būtu valdība, kuru veidotu Zatlera reformu partija (ZRP) un apvienība "Saskaņas centrs" (SC), opozīcijā atstājot "lielākos grēkāžus" - "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs atgādināja, ka 28.maijā toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers izdeva rīkojumu rosināt Saeimas atlaišanu. "Nosacījums rīkojuma neizdošanai bija izmest no valdības ZZS un iekļaut tajā SC. Premjers Valdis Dombrovskis un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa šo ultimātu noraidīja kā neizpildāmu. Rezultātā notika referendums par Saeimas atlaišanu. Šis Zatlera lēmums aicināt valdībā SC ir loģisks noslēgums rīkojumam nr.2 un Saeimas ārkārtas vēlēšanām," savu viedokli pauda Lembergs.

"Vienotība", nepiekrītot veidot koalīciju ar SC, demonstrē principiālu raksturu, jo arī maijā tā no šāda priekšlikuma atteikusies, piebilda Lembergs.

Savukārt "Vienotības" šodien izteikto piedāvājumu veidot varavīksnes valdību, kurā būtu pārstāvēti visi Saeimā ievēlētie politiskie spēki, Lembergs pagaidām nekomentēja, sakot, ka tā ir vēl nebijusi situācija un pirms komentāru izteikšanas nepieciešamas nopietnas pārdomas.

Kā ziņots, ņemot vērā Zatlera reformu partijas sperto soli, aicinot koalīcijā SC, "Vienotība" aicinās strādāt pie varavīksnes koalīcijas izveides, šodien paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas