Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ļoti savlaicīgi nostiprina sadarbību Rīgā

Lielā vienprātībā Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas Gods kalpot Rīgai kongresa delegāti sestdien nobalsoja par kopīga kandidātu saraksta veidošanu ar partiju Saskaņa arī uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām. Tās gan vēl ir jāgaida līdz 2017. gada vasarai, un tas vedina domāt, ka šim lēmumam ir arī kādi neafišēti iemesli. Abu domes partneru turpmākās sadarbības savlaicīga nostiprināšana varētu pasargāt nākotnē arī no negaidītām manevra iespējām, neoficiāli atzina kāds kongresa delegāts.

Bija informācija, ka tā ir bijusi Rīgas mēra un Saskaņas līdera Nila Ušakova iniciatīva - tik savlaicīgi pieņemt lēmumu par vienotu sarakstu uz 2017. gada vēlēšanām, no tā izrietēs arī kopīgas atbildības uzņemšanās par notiekošo pašvaldības uzņēmumos, kuriem pēdējā laikā pievērsta pastiprināta tiesībsargājošo iestāžu uzmanība. Ušakovs, kurš uzstājās arī kongresā, Dienai uzsvēra, ka nodoms ir abpusējs. "Mēs jau sešus gadus strādājam kopā ar Gods kalpot Rīgai, un starp mums valda sapratne," viņš sacīja. Partijas Gods kalpot Rīgai līderis Ameriks Dienai teica, ka nākamajā rudenī jau būšot jāgatavojas vēlēšanu kampaņai un tagad deputāti sākuši darbu pie budžeta nākamajiem trijiem gadiem, tāpēc ir nepieciešams "stabilizēt sadarbības formātu un nodrošināt politisko stabilitāti". Lēmumu par kopīgo sarakstu jau pieņēmusi arī Saskaņas valde, un to paredzēts apstiprināt 14. novembrī Saskaņas kongresā.

Līdzīgi kā Saskaņa sākusi īstenot pārmaiņas Daugavpils nodaļā, ir paredzēts restartēt arī Saskaņas Rīgas nodaļu, "jo katrai partijai, kas nav viendienīte, tas ir jādara", Dienai sacīja Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, kura minētajam faktam arī varētu būt zināma nozīme. Kuluāros runā par pretrunām viņa un Rīgas mēra attiecībās, taču no Urbanoviča atbildēm nekļuva skaidrs, kādas tās patiesībā ir. Ušakovs savukārt bija ļoti pārliecināts: "Lai neviens necer, ka starp mums varētu nevaldīt saskaņa! Mums ir visciešākā sadarbība. Tikai tā mēs varam būt tik spēcīgi."

Kongresā debatēs runātāji īpaši neiedziļinājās pašvaldības problēmās, bet vairāk lepojās ar padarīto Rīgā. Tam var būt savs skaidrojums - vairāk nekā 500 biedru lielajā partijā ir daudz pašvaldības iestāžu vadītāju, darbinieku un ar viņiem saistītu cilvēku. Vienu skaitli Ameriks minēja arī savā runā - partijā ir 15 skolu direktoru.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 5.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas