Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta - KM vienojas ar teātra direktoriem un atsauc jautājumu par algām

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzskata, ka Kultūras ministrijai ir jāatsauc iesniegtie grozījumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu atlīdzību. V.Dombrovskis uzskata, ka nav pamatota vienas jomas - valsts kapitālsabiedrību, kas veic valsts deleģētas kultūras funkcijas, vadītāju atalgojuma aprēķināšanas kritēriju mainīšana, iedalot tos atbilstoši vidējam darbinieku skaitam.

"Neredzu nevienu argumentu par labu šāda lēmuma pieņemšanai, it īpaši situācijā, kad valsts sektorā strādājošajiem algas tiek mazinātas, kā arī tiek samazināti sociālie pabalsti un pensijas," uzskata V.Dombrovskis.

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) pirmdien ir ierosinājis izslēgt no darba kārtības grozījumu projekta izskatīšanu, kas paredzēja izlīdzināt atalgojumu kultūras iestāžu vadītājiem, apstiprina KM. Līdz ar to noteikumu projekta tālākā virzība ir apturēta. Teātru direktori esot pauduši saprotošu attieksmi un respektējot valsts budžeta situāciju piekrituši turpināt darbu, saņemot atlīdzību maksimums Ls 1247 latu apmērā mēnesī, informē ministrija.

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis Diena.lv sacīja, ka viņam nav komentāru par šo tēmu. "Man vispār nav nekādu komentāru, šis jautājums man vairs nav interesants. Īpaši, ņemot vērā žurnālistu spekulācijas un veidu, kā šis jautājums tika atspoguļots," teica O. Rubenis

Nozares ministrs Ints Dālderis iepriekš Diena.lv sacīja, ka grozījumi lielākoties vērsti uz teātru direktoru atalgojumiem, lai viņus noturētu amatā. Šobrīd teātri ir atzīti par maziem uzņēmumiem, bet ministrs uzskata, ka tiem jābūt vidēji lieliem, tādēļ arī izstrādāti grozījumi MK noteikumos, kas regulē arī atalgojumu. Kultūras ministrs uzskata, ka motivējošs atalgojums viņiem būtu 1000 latu pēc nodokļu samaksas.

Grozījumi noteikumos tika izstrādāti pamatojoties uz teātru direktoru lūgumu pārskatīt atalgojuma apmērus pēc šā gada maijā veiktā atalgojuma samazinājuma, kad teātru, orķestru, operas un citu kapitālsabiedrību direktoru atalgojums saruka vidēji par 60%, uzsvēra I.Dālderis.

Dailes teātra direktors Aivars Līnis uzskata, ka algu samazinājums būtiski ietekmē teātra direktora darbību, jo bez tiešo pienākumu pildīšanas būs "pastāvīgi jādomā arī par to, kur un kā var papildus piepelnīties". Taču A.Līnis neplāno atteikties no sava amata. "Lai gan darbā mani apstiprināja ministrija, šajā amatā mani ievēlēja teātra kolektīvs." Viņš uzskata, ja kolektīvs ir nolēmis to, ka viņš ir vajadzīgs teātrim, tad viņš centīsies viņus nepievilt, par spīti situācijai valstī.

(papildināta ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas