Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Premjeru mulsina Sprūdža mēģinājums Lembergu atstādināt no amata, no kura viņš jau ir atstādināts

Lai arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzsver, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) kompetencē ir lemt par pašvaldību jautājumiem, tomēr viņu mulsina fakts, ka ministrs mēģina atstādināt Venstpils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") no amata, no kura viņš jau reiz atstādināts.

"Viens aspekts, kas nedaudz mulsina, ka ministrs diskutē par Lemberga atstādināšanu no amata, no kura viņš ar tiesas spriedumu ir jau atstādināts. Tas visā šajā diskusijā nedaudz mulsina," žurnālistiem sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atkārtoja jau iepriekš teikto: nekādu informāciju par savām darbībām ministrs premjeram nav sniedzis un valdības vadītājs nav iepazīstināts ar materiāliem, kurus ministrs saņēmis no Ģenerālprokuratūras.

Taujāts, vai valdībā izjūt pastiprinātu politisko aktivitāti pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, premjers sacīja: "Pirms vēlēšanām partijas cenšas sevi kaut kā parādīt - vieni ceļ traci par budžetu, citi mēģina kādu atstādināt."

Vienlaikus viņš norādīja, ka koalīcija turpina strādāt un Saeima varēs pieņemt nākamā gada budžetu.

Kā ziņots, Sprūdžs no Lemberga pieprasījis paskaidrojumus par darbību Ventspils pašvaldībā, kas bija jāsniedz līdz pirmdienas vakaram. Lemberga atbilde ministrijā tika saņemta trešdien. Pēc iepazīšanās ar saņemtajiem paskaidrojumiem ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Sprūdžs šādi rīkojies, jo no Ģenerālprokuratūras saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Ministrs ir izteicies, ka varbūtība, ka Lembergs tiks atlaists, ir 100%.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētājs uzskata, ka tā ir Sprūdža speciāli rīkota akcija, izmantojot apsūdzībā ietvertu informāciju, kas ir publiski pieejama. "Man izvirzīto apsūdzību jau četrus gadus skata Rīgas apgabaltiesā, un, kamēr spēkā nav stājies notiesājošs spriedums, spēkā ir Latvijas Satversmes un Eiropas Cilvēktiesību konvencijas garantētais nevainības prezumpcijas princips. Sprūdža paziņojumā runāts par laiku līdz 2006.gadam. Vēlos norādīt, ka par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju esmu ievēlēts 2009.gadā un manas pilnvaras beigsies 2013.gada jūnijā," iepriekš norādīja Ventspils mērs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas