Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Saeimas apakškomisija atbalsta 16.marta noteikšanu par latviešu karavīru atceres dienu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nepielausim kremla melu propagandu
n
pec arpratigajam zveribam ko psrs okupacijas rezhims veica pret latvieshu tautu,jebkads iemesls sevis aizstavibai ar ierochiem roka ir attaisnojams!Tapec latvieshu cinishanas pret marksistu teroristiem ir sevis aizsardziba!
Patriotisma iluzija
P
Legiona mandats nekad, nekad nebija cinities par Latviju . Visi merki un paveles naca no vaciesiem. Latviesu uzdevums bia bez iebildumiem pildit, paklausit sis paveles. Ja kads sadomaja, ka te ir cina par neatkarigu Latvijas valsti, vaciesiem nebija iebildumi par sadu iluziju, pat to ar savu sabiedrisko propagandu veicinaja..... bet tas nebija nekads patriotisms un par to ari legionari nav vainigi jo vairumam visu to uzspieda svesa vara.
ekharts
e
To atceres datumu ir par daudz.Nu,kāpēc speciāli jāmeklē kādu atsevišķu karu kauju datumi,ja ir 11.novembris,ko atzīmēja arī 1.Republikas laikā,kā Lāčplēšā vai kritušo karavīru piemiņas dienu?Lielas kaujas bija ne tikai krievijā,bet arī Latvijā-Kurzemes katlā-tad jau nemsim un atzīmēsim visus kauju datumus pēc kārtas?
Trollslayer
T
Taapeec, neziniiti ekhart, ka homo sapiensam Dievinsh ir iedevis smadzenes, lai homo sapiens ar taam domaatu - apstraadaatu, glabaatu, pielietotu informaaciju. neziniishiem ekhartiem Markss, Lenins un Stalins iedeva galvu, kas deriiga tikai cepures neesaashanai. Taapeec ekharti nezina, nevar, nespeej atcereeties un veel publiski lepojas ar so nespeeju.
  • 0
  • 0
pārdomas
p
Viens no 2.pasaules kara noziegumiem bija, ka kara izraisītāji - PSRS un Vācija iesaistīja savā konfliktā par varu arī citas tautas, tai skaitā latviešus. No mums sagaida vainas apziņu par to, ka mēs tikām izvaroti. Un lai mēs sveiktu kara izraisītājus. Tā arī ir tā lielā pretruna. Nacionāla tur ir maz. Vācieši negrib, lai tos asociētu ar Hitlera režīmu. Krieviem grib iepotēt, ka Staļina režīms ir krieva būtība. Ja ir problēmas ar vēsturi, tad 16.marts ir piemērota diena, lai vēsturnieki un zinātāji diskutētu par šīm lietām. Ja Saeima tiks pāri savai astei, tad laba ideja būtu katru gadu uz 16.martu rīkot zinātnisku konferenci, vēlams starptautisku, kur profesionālā līmenī varētu dalīties ar pētījumu rezultātiem un diskutēt par strīdīgo.
lno.
l
Šajā vietā viņus parasti, protestējot pret šādu gājienu, sagaida antifašistisko organizāciju pārstāvji. _______________ Kļūda! Jābūt: sagaida sarkano fašistu organizāciju pārstāvji.
Skatītājs
S
Latvieši karavīrus piemin 11. novembrī! Šis priekšlikums ir kategoriski noraidāms!
vērotājs
v
Atceres diena nav tas pats, kas svētku diena. Brīnos, ka okupantui atkritumiem joprojām nav paskaidrots, ka krievu sarkano fašistu režīms ieslodzīja koncentrācijas nometneš daudzus simtus tūkstošus cilvēku (filtrācijas nometnes arī bija koncentrācijas nometnes), Latvijas pilsētas pārvērta par utaino sādžām, 30-gadu pasaules mērogā konkurējošo rūpniecību par brāķa un atkritumu ražotnēm, ka vairāki simti tūkstoši zemnieku sētu (ar saimniecības ēkām un inventāru) iznīcināja. Sarakstu varētu bezgalīgi turpināt. Nevienam no okupācijas režīmiem nebija tiesības iesaistīt latviešu karavīrus savās noziedznieku armijās. Atceres dienās mēs atceramies sarkano nezvēru nodarīto. Tāpēc jūs kviecat, jo labi saprotat, ka ne jau Vācija ir problēma. Atceres dienās atceras tos, kuri cīnījās par Latviju.
Visvaldim
V
Simts procentu atbalsts!!!
Raivi - palasi
R
http://de.wikipedia.org/wiki/Wehrmacht Nav tas latviešu apvienošanās datums... Limbažu vanagi kaut ko ir noklusējuši plēšoties par savu karavīru pieminēšanu tieši un tikai tajā dienā. Ja tas datums vecos vīrus vieno - tā ir viņu personiiskā darīšana. Visu cieņu. Bet NELIEC visai valstij šo HERŅU sbvinēt!
Trollslayer
T
tev arii neliek svineet, tikai iemaaciities uzvesties un nelamaaties, ja nav ko teikt. buusi vienkaarsi cilveeks, kam nebija ko teikt, nevis mazgadiigs mulkjiitis.
  • 0
  • 1
Visvaldis
V
Man pret 16. martu iebildumu nav, lai taču iet un noliek ziedus, nacismu jau neviens neslavina, bet varbūt tomēr Latviešu karavīru atceres dienai vajadzētu būt 11. novembrī? Šajā datumā pieminētu gan tos latviešu karavīrus, kuri padzina Bermonta karaspēku, gan leģionārus, kuri karoja pret okupantiem, gan tos, kuri dienē NATO misijās. Ko jūs par to domājat?
Trollslayer
T
Taatad, ja gribas atcereeties vecvecteevu no neatkariibas kara, tad paliks neapmekleets pieminjas pasaakums vecteevam no legjiona un braalis, kursh atgriezies no misijas, arii paliks neapsveikts.
  • 0
  • 1
Raivja flash
R
Marasms valstiskā līmenī. Droši vien Latviešu eiromīlestība būtu tagad spilgtāka, ja herr Ādolfa karaspēks būtu vinnējis WW2. Vismaz Pļineri 16.martā pasākumos Rīgas centrā nezīmētos..
ekharts
e
Labāk būtu, Latviešu karavīru atceres dienu,atzīmēt 11.novembrī,,jo pret Bermontu latviešu karavīri nekaroja zem sveša karoga,kā tas bija Latviešu Leģiona gadījumā.
te nav sacensība, ekhart
t
Viens datums neizslēdz otru.
  • 0
  • 2
Latviesu legions nebija patriotisks
L
Tas jau nebija nekads Latvijas latviesu legions bet gan Hitlera latviesu legions. Apzimetajs "latviesu" nepataisija sis vienibas latviskas ar latviskiem merkiem jo visas paveles naca no vaciesiem .Latviesu uzdevums bija tas izpildit vienalga kadas tas bija. Tikai kara pedejas stundas pec milzigiem upuriem un zaudejumiem Hazners teica vairak ne un pagrieza stobrus pret vaciesiem lai izbegtu no paveleta naves slazda. Viss legions bija latviesiem vaciesu izgudrots militars naves slazds.
Trollslayer
T
Bija latvieshu legjions, tieshi taapat kaa krievu puisis, uzvilcis Staljina doto frenci, joprojaam ir krievs un nekljuust ne par ko citu. Staljina reziims bija viens no pretkrieviskaakajiem reziimiem, ko krievija vispaar ir redzeejusi. Ko tagad, juus aizmirsiisiet savus vecteevus un atteiksieties no viniem tikai taapeec, ka paveeles, ko vinji pildiija, naaca no tiraana?
  • 0
  • 1
ērce > Dombrovskis
ē
"Premjers arī norādīja, ka šis nav tas datums, kas sabiedrību vieno, bet gan drīzāk šķeļ." - - - - - - - - - - - - Kā tad ir ar to sabiedrības vienošanu, Valdi? Vai līdz šim ir bijuši kādi panākumi? NĒ, NAV! Jo Tava bezmugurkaulainā valdība nav gribējusi/spējusi dot pretsparu Maskavas diriģētai lienošai okupācijai. Tu gribi zināt, kas sabiedrību laika gaitā reāli vienotu? ABU LATVIJAS SKOLU SISTĒMU APVIENOŠANA AR VALSTS VALODU KĀ MĀCĪBVALODU. Tagad tu nevari vairs teikt, ka esi neziņā. :)
Eh Dzintaram
E
Ne jau gluzi tik slikti! Tikai vienu treso dalu taisijas izcept, otra tresdala kalpiba laukos un fabrikas un ja tu biji skaists un smuks un ar pareiziem senciem, tad tu driksteji aizmirst savu pagatni, savu valodu - tad tu driksteji klut par cilveku , bet ne Ostlande.
Trollslayer
T
"Bet ASV..." - neostaljinistu peedeejais arguments sarunaas par 20. gs. otro pusi, kad nav ar ko attaisnot PSRS noziegumus. "Bet Hitlers..." - arguments diskusijaa par Staljina laiku. Tikai redziet, kas par probleemu. 1944. gadaa taada jautaajuma, kas buutu ja Hitlers uzvaretu, vairs nebija. Praatiigaakie vaacieshi jau saaka plaanot, kur zeltu pasleept (tas, kas nonaaca Topliczee ezeraa, ir paarpalikumi no paarpalikumiem) un kaa saveejiem viltotas pases izdot, lai ar sveshu vaardu uz Argentiinu aizlaistos. Bet taas bija elites probleemas. Legjiona karaviiram bija cits meerkjis - aiztureet bolseviku ekspansiju, lai veel dazas beglju gjimenes paspeetu aiziet no paredzamaas bolseviku okupaacijas zonas. Kad 1944. gadaa PSRS puse saaka cuukoties Austrumpruusijaa, sis meerkjis radaas arii vaacu karaviiriem.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas