Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

SC, iespējams, varētu rosināt referendumu par eiro ieviešanu

Saskaņas centrs, iespējams, varētu ierosināt referenduma rīkošanu par eiro ieviešanu Latvijā, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Viņaprāt, eiro Latvijā būtu nepieciešamas, jautājums tikai, vai no 2014.gada. Ušakovs norāda uz iedzīvotāju augsto negatīvo attieksmi šajā jautājumā, tāpēc būtu jādod iespēja Lat5vijas iedzīvotājiem referendumā paust savu viedokli.

Ušakovs norāda, ka būtiskas ir izmaksas, kas nepieciešamas eiro ieviešanai. Kā piemēru viņš minēja valsts budžeta konsolidācijas izmaksas, kas veicināja matemātisko rādītāju uzlabošanos, bet prasīja 200 000 Latvijas iedzīvotāju aizbraukšanu no valsts.

Savukārt SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs ir pārliecināts, ka eiro ieviešana ir neizbēgama, un ir arī iespējams, ka patiešām 2014.gads ir labākais. "Taču ir galīgi nepareizi nesaprast, ka tajā eirozonā, kur ir tik daudz problēmu, mēs īstenībā esam ļoti gaidīti. Un mums vajadzētu izmantot to, kas ir darīts ar mūsu valsti, ka esam ziedojuši trīssimt tūkstošu labāko ļaužu, ko esam emitējuši uz citām Eiropas valstīm. Un izvirzīt savus noteikumus," uzskata Urbanovičs, piebilstot, - ja Latvija par to netirgosies, "būs kā ar iestāšanos ES, kad mēs nespējām atšķirt mērķi no instrumenta," uzskata politiķis.

Urbanovičs ir pārliecināts, - ja Latvi8ja gribēs, tā noteikti tiks eirozonā, "pat ja kādi rādītāji nedaudz nosvārstīsies. Jo eirozonai mēs esam vairāk vajadzīgi nekā mums eirozona."

Jau ziņots, ka eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas