Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Šlēzvigas-Holšteinas premjers Latvijai piedāvā palīdzību jauniešu bezdarba problēmas risināšanā

Šlēzvigas-Holšteinas pavalsts premjers Torstens Albigs otrdien, tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), piedāvājis Vācijas palīdzību jauniešu bezdarba problēmas risināšanā.

Pēc tikšanās ar Albigu Dombrovskis žurnālistus informēja, ka tikšanās laikā ir pārrunāts plašs jautājumu loks, tostarp arī viena no Latvijas izglītības sistēmas prioritātēm - duālās izglītības sistēmas ieviešana profesionālās izglītības iestādēs, kā piemēru ņemot Vācijas pieredzi. Premjers uzsvēra, ka jauniešu bezdarba problēma ir aktuāla ne vien Latvijā, bet arī visā Eiropā, tāpēc izteica pateicību par Vācijas piedāvāto palīdzību šīs problēmas risināšanā.

Albigs uzsvēra, ka Vācijai jauniešu bezdarba problēmu risināšanā ir liela pieredze - gan vietējai tirdzniecības un rūpniecības kamerai, gan pašvaldību iestādēm, gan arī viņam pašam. "Mums vajag, lai jaunieši strādātu šim reģionam, lai nebrauktu prom un nodrošinātu šī reģiona stabilitāti un izaugsmi," sacīja Šlēzvigas-Holšteinas pavalsts premjers. Viņš apsolīja, ka Vācija no savas puses darīs visu, lai Latvijai palīdzētu risināt jauniešu bezdarba problēmas.

Sarunas laikā Dombrovskis Latviju prezentējis kā investīcijām pievilcīgu vietu, uzsvēris, ka ir jāpastiprina sadarbība starp Latvijas un Vācijas ostām. Dombrovskis ar Albigu arī pārrunāja Latvijas plānus par iestāšanos eirozonā no nākamā gada 1.janvāra, un Latvijas premjers lūdzis Vācijas atbalstu šai Latvijas vēlmei. "Mēs ceram uz pozitīvu Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas ziņojumu un aicinājumu Latvijai pievienoties eirozonai. Un tālāk ir svarīgs visu eirozonas valstu, protams, arī Vācijas, atbalsts. Tāpēc mēs ceram uz Vācijas atbalstu, lai Latvija varētu pievienoties eirozonai," teica Dombrovskis.

Savukārt Albigs uzsvēra, ka Baltijas jūra Latviju un Vāciju vairāk vieno, nekā šķir un ka labām kaimiņvalstīm ir svarīgi izmantot arī ekonomisko potenciālu, ko Baltijas jūra sniedz. Tas attiecas gan uz sadarbību starp ostām, gan arī uz vienotas politikas saskaņošanu Eiropas kontekstā. "Esmu gandarīts, ka premjerministrs aicināja turpmāk mūsu darbības vēl vairāk saskaņot, pārstāvot Baltijas reģiona intereses," teica Albigs.

Tāpat sarunas laikā pārrunāts šā gada jūlijā un augustā Šlēzvigas-Holšteinas pavalstī gaidāmais mūzikas festivāls, kura organizatoriem esot izdevies uzaicināt no Latvijas daudz mūziķu. Dombrovskis atzina, ka viņš ar lielāko prieku piedalīsies šī festivāla atklāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas