Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

TP līderis vēl konsultēsies par miljona atmaksāšanu

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi Tautas partijas pieteikumu atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu likt valsts budžetā ieskaitīt 1,03 miljonus latus, ko KNAB uzskata par pārtērētiem un pretlikumīgi saņemtiem 2006.gada priekšvēlēšanu laikā. Lēmumu TP vēl var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Priekšvēlēšanu tēriņu griesti 2006.gadā bija nepilni 280 000 latu.

KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu. Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildus atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par 767 775,76 latiem, taču valsts budžetā saskaņā ar likuma grozījumiem jāpārskaita tikai pēc 2006.gada 25.maija radušies priekšvēlēšanu izdevumi 235 856,17 latu apmērā.

Par pretlikumīgi saņemtajiem finanšu līdzekļiem tika atzīti divi juridisko personu dāvinājumi un trīs fizisko personu ziedojumu daļas, kas pārsniedz likumā noteikto kopējo ierobežojumu, un sasniedza kopumā 791 510,50 latu.

TP priekšsēdētājs Andris Šķēle pagaidām tiesas spriedumu nekomentē, jo vispirms ir jāsagaida tā pilns teksts un jāuzklausa jurista rekomendācija, aģentūrai LETA sacīja Šķēles pārstāvis Romāns Meļņiks. Arī partijas preses sekretārs Arno Pjatkins sacīja, ka partija vispirms konsultēsies ar juristiem.

(papildināta ar Šķēles komentāru, tiks turpināts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas