Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ZZS tirgojas par atbalstu ES finanšu disciplīnas līgumam

Zaļo un Zemnieku savienība apmaiņā pret atbalstu Eiropas Savienības fiskālās disciplīnas līgumam, kura pieņemšanai bija nepieciešams 2/3 balsu vairākuma Saeimā, ir izteikusi savas vēlmes, bet tās neesot saistītas ar Jānim Dūklavam piederošo akciju sabiedrību Piebalgas alus, Dienai apgalvoja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

J. Dūklavs teica: «Tādus murgus es sen nebiju dzirdējis.» Viņš apgalvoja, ka uzņēmumam papildu aizstāvība neesot vajadzīga un tas Citadeles bankā turpinot maksāt kredītprocentus.

Pagājušajā nedēļā, kad ar ZZS atbalstu Saeima pirmajā lasījumā ratificēja ES fiskālās disciplīnas līgumu, portālspietiek.com rakstīja, ka J. Dūklavs no premjera Valda Dombrovska (Vienotība) saņēmis solījumu atrisināt a/sPiebalgas alus problēmas, jo alus darītava esot ieķīlāta nu jau bankrotējušajā Latvijas krājbankā. Arī Vienotībasfrakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Dienai teica, ka neko tādu nezinot. Pietiek.com arī vēstīja, ka ZZS lūgusi Vienotībunobremzēt Kriminālprocesa grozījumu izskatīšanu, jo tie nebūtu labvēlīgi smagos noziegumos apsūdzētajam Aivaram Lembergam. Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājai Ilmai Čepānei (Vienotība) nebija informācijas par tādu varbūtējo vienošanos, un viņa netic, ka tāda būtu iespējama.

Taču gan Dz. Zaķis, gan A. Brigmanis apstiprināja, ka premjers ir uzklausījis ZZS vēlmes un vairākos gadījumos solījis valdības atbalstu. Piemēram, Jelgavas mērs Andris Rāviņš vērsis uzmanību, ka to profesionālo skolu vidū, kas otrajā kārtā var pretendēt uz Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu, nav iekļauta neviena Zemgales arodskola. A. Rāviņš Dienai apstiprināja, ka lūdzis premjeram paredzēt ERAF atbalstu arī reģionā nozīmīgajai Jelgavas Amatniecības vidusskolai. «Jānis Klaužs lūdza premjeram iekļaut konkrētas lietas Latgales attīstības programmā,» atzina A. Brigmanis. Savukārt J. Klaužs nevēlējās to komentēt. Dienai zināms, ka vajadzības bijušas arī Liepājas domei. ZZS frakcijas vadība atzīst, ka Liepājas kolēģiem ir iespēja nepastarpināti tās izteikt Vienotībai, ar kuru Liepājas domē ir noslēgts līgums. Tikmēr Saskaņas centra deputāti, kuri par ES līgumu nebalsoja, jokojot kuluāros stāsta, ka tā izdarījuši labu darbu - ja SC būtu atbalstījis ES līgumu, ZZS neko no premjera nevarētu izprasīt un šo atbalstu nesaņemtu. A. Brigmanis norāda, ka visi priekšlikumi esot valsts interesēs.

Saeimas Ārlietu komisija un arī premjers, kurš šonedēļ ir atvaļinājumā, vēlas, lai jau 31. maijā Saeima ratificētu ES līgumu galīgajā lasījumā. Tam vēl pirms nedēļas vairāki ZZS deputāti iebilda, norādot, ka «ar otro lasījumu tik viegli neies». A. Brigmanis pieļāva, ka pēc nedēļas ZZS varbūt arī varētu atbalstīt valdību tai svarīgajā balsojumā, bet to noteikšot nākamnedēļ plānotās ZZS sarunas ar premjeru, kā arī tas, vai Ministru kabinets nākamajā otrdienā apstiprinās lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmu. Tā palīdzētu lauksaimniekiem iegādāties zemi ar atvieglotiem nosacījumiem. Latvijas Avīze rakstīja, ka šo Zemkopības ministrijas iniciatīvu nobremzējusi Finanšu ministrija, kas vēlējusies precizēt finanšu avotus. V. Dombrovskis Latvijas Pašvaldību savienības kongresā apsolīja, ka valdība programmu atbalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas