Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Maršrutu skaitu uz Pierīgu vēl nesamazinās, taču aicina valdību naudu šiem reisiem neapcirpt

Patlaban sabiedriskā transporta reisus, kuros pasažieri tiek pārvadāti no Rīgas uz Pierīgu, samazināti netiks. Taču galvaspilsētas un Pierīgas pašvaldības aicina valdību nesamazināt dotācijas šiem pārvadājumiem, norādot, ka neesot korekti mainīt pārvadājumu finansēšanas principus gada vidū.

„Nedrīkst mainīt spēles noteikumus spēles laikā, pašvaldības tika noliktas fakta priekšā, kad finanšu gads jau bija sācies,” pauda Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, norādot, ka no valdības lēmuma visvairāk cietīšot Pierīgas iedzīvotāji. Valdībai jāatgriežas pie šajā gadā sākotnēji plānotā finansējuma vismaz 2011.gada apjomā pilsētas nozīmes sabiedriskā transporta maršrutiem, uzskata Rīgas un Pierīgas pašvaldības.

Pašvaldību aicinājumu atbalsta arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas pašvaldību savienība, Dienu informēja Rīgas domē. Pirmdien notikušajā sanāksmē pašvaldības un minētās organizācijas norādīja, ka, valdībai samazinot dotācijas Pierīgas pārvadājumiem, uzņēmumam Rīgas satiksme nāksies ievērojami samazināt autobusu reisu skaitu uz piepilsētas pagastiem, kā rezultātā cietīs daudzi tur mītošie iedzīvotāji.

Kā ziņots, Valsts uzņēmums Autotransporta direkcija informējis Rīgas domi, ka 2012. gadā pilsētu pašvaldībām samazināts valsts budžeta finansējums zaudējumu segšanai maršrutos, kas vairāk nekā par 20% no kopējā maršruta garuma iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas. Finansējuma samazinājums plānots par aptuveni 40%, kas Rīgas gadījumā skars 12 Rīgas satiksmes apkalpotos autobusu maršrutus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas