Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Neskatoties uz spēcīgo snigšanu, trešdien šoferiem sabiedriskajā transportā biļetes ir jāpērk

Lai gan trešdien no rīta Rīgā intensīvi sniga, turklāt snigšana nebija mitējusies arī pusdienlaikā, ieraksts Rīgas domes (RD) mājas lapā sniegs.riga.lv liecina, ka autovadītājiem šodien nav iespējams bez maksas pārvietoties ar sabiedrisko transportu.

Kā iepriekš ziņots, intensīvas snigšanas apstākļos autovadītāji var izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību. Šāda kārtība ieviesta, lai snigšanas laikā uzlabotu satiksmi Rīgā un mazinātu sastrēgumus. Lai gan trešdien no rīta pamatīgi putināja, autovadītāji jaunās priekšrocības izmantot nevarēja, kas jau pašos pamatos liek apšaubīt sistēmas efektivitāti.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam Diena.lv skaidroja, ka laikapstākļu prognozes departaments pārbauda iepriekšējā dienā līdz pulksten 17:00, kad mājaslapā tiek ievietots paziņojums par to vai akcija būs spēkā. Šāds laiks noteikts, lai savlaicīgi informētu autovadītājus un tie varētu izlemt, kā rīkoties nākamajā dienā.

Taču, ja prognozes nepiepildās, paziņojums mājas lapā attiecīgās dienas rītā mainīts netiek – lai nejauktu šoferiem galvu, teic U.Ahuna-Ozola. “Tas būtu mazliet par traku, ja iepriekšējā dienā mēs cilvēkiem pateiktu “nē”, taču šodien pulskten septiņos vai astoņos no rīta teiktu “jā”.”

Bez attiecīga Satiksmes departamenta paziņojuma akcija nedarbojas un bez maksas braukt sabiedriskajā transportā, pamatojoties uz saviem novērojumiem, nav iespējams, jo tas būtu subjektīvi, Dienai.lv skaidroja U.Ahuna-Ozola. “Tas būtu ļoti subjektīvi tādā ziņā, ka vienam tā būs intensīva snigšana, bet citam neliela. Tāpēc tā doma bija, ka mēs savlaicīgi par to informējam.”

Departamenta pārstāve pieļauj, ka laiks, līdz kuram tiks paziņots par akcijas norisi nākamajā dienā, varētu tikt pagarināts. “Tie pieci likās piemērots laiks, jo tad cilvēks brauc mājās no darba. Ja viņš saprot, ka pa šādu laiku viņš negribēs rīt braukt, varēs izmantot sabiedrisko transportu.”

Tiesa gan RD opozīcijas deputāts Juris Viņķelis (V) teic, ka akcija ir nepārdomāta un tai nav konkrēta pamatojuma. “Ir sacelta vētra, nekas nav atrunāts. Ušakvos ir uzdevis, viņš ir Rīgas saimnieks, bet pēc tam pārējie rausta plecus. Vakar domes sēdē arī jautājām, uz kāda pamata tas tika regulēts, vai tas bija kādas sapulces lēmums, vai tas bija Rīgas satiksmes valdes lēmums, bet neviens nekādu dokumentu nevar parādīt,” teic Viņķelis.

Intensīvās snigšanas laikā nav mazinājušās arī iedzīvotāju sūdzības par netīrītām Rīgas ielām. Kāds rīdzinieks portālam Diena.lv raksta par piesnigušām ielām Ķengaragā un jo sevišķi Krasta ielā, kuras vēl septiņos no rīta nebija tīrītas. Savukārt kāda sieviete norāda, ka trešdienas rītā apgrūtināta braukšana bijusi arī Rīgas centrā – riteņi spolējušies, mašīna gāzelējusies, taču iepriecinājusi citu šoferu uzmanīgā un pieklājīgā attieksme.

U.Ahuna-Ozola skaidro, ka vispirms tiek tīrītas maģistrālās ielas, kurās parasti ir intensīva satiksme un pārvietojas sabiedriskais transports. Tā kā snigšana vēl trešdienas pusdienlaikā nebija mitējusies, visa tehnika vēl aizvien bija novirzīta uz galvenajām ielām.

"Šodien snigšana pagaidām ir visu laiku, tādēļ visa tehnika strādā uz maģistrālajām ielām. Rajona ielas mēs tīrām tad, kad ir pabeigts tīrīt maģistrālajās ielās un tad tehnika tiek nosūtīta uz rajona nozīmes ielām," skadroja U.Ahuna-Ozola.

Prioritārās ielas ir ar intensīvu transportlīdzekļu un sabiedriskā transporta kustību, tā ir Vecrīgas  teritorija  starp 11.novembra krastmalu, Krišjāņa Valdemāra  ielu, Aspazijas  bulvāri  un  Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, kā  arī pilsētas tilti un satiksmes pārvadi, liecina Satiksmes departamenta sniegtā informācija.

Beidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Ielu tīrīšanas tehnika darbojas diennakts režīmā, pastāstīja U.Ahuna-Ozola. Piemēram, naktī uz trešdien tehnika darbu uzsākusi jau četros no rīta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas