Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Apeirona prezidents: Aptuveni puse vēlēšanu iecirkņu invalīdiem ir nepieejama

Aptuveni puse vēlēšanu iecirkņu invalīdiem un veciem cilvēkiem ir nepieejama, lēš invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Balodis aģentūrai LETA pastāstīja, ka Apeirona biedri sestdien pievērš pastiprinātu uzmanību iecirkņu pieejamībai, jo tuvojas Saeimas vēlēšanas un pastāv bažas, ka "iecirkņi atkal būs tie paši". Organizācija uzskata, ka iecirkņus vajadzētu izvietot tikai tajās vietās, kur ir atbilstoša vides pieejamība - pacēlāji un uzbrauktuves.

Līdz šim runāts par iecirkņu pieejamību esot ļoti daudz, taču nekāda būtiska reakcija nav sekojusi.

"Mēs kolēģus aicinājām šodien vēlēšanu komisiju pārstāvjiem norādīt, ka pastāv šāda problēma, un varbūt tādā veidā ieklausīsies cilvēkos. Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars saka, ka pašvaldību uzdevums ir nodrošināt vēlēšanu komisijas," uzsvēra Balodis.

Balodis lēš, ka apmēram puse no iecirkņiem ir nepieejama, un piebilst, ka grūtības iekļūt iecirkņos ir ne tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, bet arī veciem cilvēkiem un māmiņām ar bērniem. "Mēs jau smejamies, ka mums ir paraolimpiskais čempions, taču, lai viņš nobalsotu, nepieciešams saukt komisiju uz mājām," uzsvēra Balodis.

Apeirons nākamnedēļ apkopos biedru viedokļus par vēlēšanu dienā redzēto un tad par šo problēmu informēs atbildīgās institūcijas, tostarp Centrālo vēlēšanu komisiju.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās iepriekšējās balsošanas dienās un šodien līdz plkst.12 Latvijā kopumā piedalījies 254 841 cilvēks jeb 17,31% balsstiesīgo, liecina CVK apkopotā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē