Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Āboltiņa: Informācijas izplatīšana saistīta ar vēlmi padarīt koalīciju nestabilu

Informācijas izplatīšana par Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Dzintara Zaķa (Vienotība) automašīnas iegādi ir saistīta ar to, ka ir ieinteresēti spēki vai cilvēki, kuriem ir vēlme panākt, lai koalīcijā būtu nestabilitāte, aģentūrai LETA iepriekš sacījusi Saeimas priekšsēdētāja un Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

"Gribu atgādināt, ka politiķi, tāpat kā mušu, var nosit ar avīzi, un šāda informācija ietekmē jebkura cilvēka politisko karjeru," norādīja S.Āboltiņa.

"Šī situācija tiks risināta tuvākajā laikā, jo "procesiem un darbiem, kas patlaban Latvijā ir darāmi, nenāk par labu, ja ir apstākļi, kas met ēnu uz kādām konkrētām personālijām vai politisko spēku", uzskata S.Āboltiņa.

Viņa pieļāva, ka, lai risinātu pašreizējo situāciju, Dz.Zaķis mašīnu varētu pārpirkt no sava uzņēmuma. Saeimas priekšsēdētāja piebilda, ka nevēlas aizsteigties notikumiem priekšā, pirms frakcijas vadītājs pats nav izdarījis izvēli par savu rīcību šajā jautājumā.

Kā vēstīts, pēdējo dienu atklājumi par Saeimas deputātu, Vienotības frakcijas vadītāju Dz.Zaķi, kā liecina portāla Pietiek.com pārstāvja Lato Lapsas izplatītā informācija, lielā mērā balstīti uz portāla rīcībā nonākušo Dz. Zaķa privāto e-pasta saraksti. Politiķis Dienai atzina, ka konsultējies ar advokātu, vai nevērsties par privātās sarakstes nozagšanu policijā.

Jau ziņots, ka portāla Pietiek.com rīcībā nonākušie dokumenti liecinot, ka Dz.Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar Mūsa Motors Rīga šīs lietas sakarā tiek apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro, lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē