Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Advokāte: Brices meitas adopcijas lietā jāapsver iespēja vērsties ECT

Tiesa Lielbritānijā trešdien apstiprināja Lailas Brices meitas adopciju, tāpēc Brices pārstāve Aija Osmane apsver iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Advokāte norāda, ka patlaban viņa vēl nevar komentēt iespējas pārsūdzēt vakardienas tiesas nolēmumu, jo tiesa norādījusi, ka spriedums nav pārsūdzams, taču citi juristi viņai pauduši, ka tas ir iespējams, līdz ar to tagad ir jātiek skaidrībā ar šo informāciju.

Osmane izteicās, ka šī lieta "Latvijā dzīvojošajiem cilvēkiem un arī ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem ir sava veida misija", piebilstot, ka vakar viņa parunājās ar vairākiem cilvēkiem, kuriem arī tika atņemti bērni, un advokāte secināja, ka cilvēki atrodas situācijas "slazdā". Advokāte pauda, ka šīs lietas sakarā tiek apsvērta iespēja vērsties ECT.

Tāpat, pēc Osmanes domām, demokrātiskā valstī mātei, kas var parūpēties par savu bērnu, nedrīkst viņu atņemt. "Brices meitas nodošana adopcijai nozīmē arī viena Latvijas pilsoņa zaudēšanu," rezumēja advokāte.

Tiesa Lielbritānijā apstiprināja Brices meitas adopciju, aģentūra LETA trešdien noskaidroja Tieslietu ministrijā. Arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis sociālajā tīklā Twitter ierakstījis: "Lailas Brices lietā par viņas meitas adopciju spriedums nolasīts. Diemžēl nelabvēlīgs. Turpināsim dialogu ar britu institūcijām."

Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA arī norādīja, ka Anglijas tiesa apstiprinājusi Brices meitas adopciju. Viņš piebilda, ka Latvijas vēstnieks Lielbritānijā piedalījies tiesas sēdē un tālākie tiesiskie soļi ir atkarīgi no Brices un viņas advokāta.


Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
"Pieredzējusi" advokāte vakar parunājās ar VAIRĀKIEM cilvēkiem, kuriem arī atņemti bērni ... ! Vairākiem cilvēkiem, kuriem atņemti bērni kur? - Lielbritānijā? - Vairākiem atņemti, bet satraukums tikai par vienu - par Brici. Vai viņa nebija kaut kāda bijusī žurnāliste vai kas? "Tiesa Lielbritānijā norādījusi, ka spriedums nav pārsūdzams, bet CITI juristi pauduši, ka tomēr ir..." Kas tie par CITIEM juristiem? Kā var tik nevīžīgi rakstīt ziņas "viena tante teica, ka vairākiem cilvēkiem atņemti bērni" līmenī?
ect
e
Bricei vajag labu advokāti, angli pēc tautības. Citādi nav cerību...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē