Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācija: Aizliegums tirgot alkoholu DUS ir mazefektīvs

"Aizliegums tirgot alkoholu degvielas uzpildes stacijās (DUS) ir mazefektīvs un turklāt tas kropļo tirgu un ierobežo konkurenci," portālam Diena.lv skaidroja Latvijas alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācijas valdes loceklis Valters Kaže.

"Īsti nav skaidrs, kādēļ DUS nedrīkst pārdot alkoholu, bet 50 metrus tālākajā veikalā to drīkst iegādāties. Nav saprotams, kādu labumu šāds aizliegums dos. Taču tas noteikti būs konkurences ierobežojums. Turklāt jāņem vērā, ka daudzviet laukos DUS pilda arī pārtikas veikalu funkcijas," norādīja V.Kaže. Attiecībā uz argumentu, ka tā tieši šoferi tiek atturēti no braukšanas reibumā, V.Kaže bilda, ka arī uz lielveikaliem cilvēki dodas ar mašīnām, turklāt DUS alkohols ir vidēji nedaudz dārgāks nekā citās tirdzniecības vietās. "Alkoholisko dzērienu apgrozījums DUS ir zem 1% no kopējās alkohola aprites. Ņemot vērā visus šos aspektus, nav īsti skaidrs, kāds būs praktiskais labums no šāda aizlieguma," atzina V.Kaže.

Savukārt narkologs Māris Preinbergs portālam Diena.lv pauda, ka jebkurš ierobežojums alkohola iegādē nāks par labu normālajam alkohola lietotājam. "Mēs necīnāmies ar cilvēkiem, kuri točkās pērk krutku, mērķis ir pasargāt tieši normālos, tā sauktos mērēnos alkohola lietotājus."

Jau ziņots, ka Saeimas deputātu vēlme aizliegt atsevišķu preču, tostarp alkohola, tirdzniecību veikalos, kas atrodas pie degvielas uzpildes stacijām (DUS), var iznīcināt mazāko vietējo degvielas tirgotāju biznesu un var skart vairāk nekā 400 DUS ar nacionālo kapitālu, atzina Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē