Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ārlietu ministrija: Mazākumtautību pārstāvju tiesības Ukrainā nav apdraudētas

Mazākumtautību pārstāvju tiesības Ukrainas teritorijā nav apdraudētas, secināts Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību Konsultatīvās komitejas ziņojumā par nacionālo minoritāšu stāvokli Ukrainā.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums portālu Diena.lv informēja, ka tajā pašā laikā ziņojumā ir paustas bažas par Krimas tatāru un ukraiņu drošību un tiesību ievērošanu Krimas teritorijā. Šajā sakarā ir uzsvērta nepieciešamība pēc tūlītējas starptautiskas klātbūtnes Krimā.

Tāpat Konsultatīvā komiteja ir uzsvērusi, ka novērojama pastiprināta tendenciozas, neobjektīvas informācijas izplatīšana masu medijos (tostarp, starptautiskajos) par mazākumtautību tiesību pārkāpumiem Ukrainā, kas nelabvēlīgi ietekmē jau tā saspringto noskaņojumu sabiedrībā.

Komiteja ir neatkarīga ekspertu institūcija, kas izvērtē Konvencijas ieviešanu EP dalībvalstīs. Šī gada 14. martā Eiropas Padomes Ministru komiteja pieņēma lēmumu par Komitejas nosūtīšanu ārkārtas monitoringa vizītē uz Ukrainu, ar mērķi izvērtēt mazākumtautību stāvokli šajā teritorijā (tostarp Krimā). Komiteja apmeklēja Odesu, Harkovu, Kijevu, un tikās ar plašu mazākumtautību pārstāvju loku, tostarp, ar krievu un Krimas tatāru mazākumtautību pārstāvjiem.

Šī gada 3. aprīlī tika izplatīts Eiropas Padomes Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību Konsultatīvās komitejas ziņojums par ad hoc vizītes Ukrainā šī gada 21.-26. martā rezultātiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē